"If adventures do not befall a young lady in her own village, she must seek them abroad"
- Jane Austen

"Don't cry because it's over - smile because it happened"

keskiviikko 9. kesäkuuta 2010

Day 1

(Kirjoitettu 8.6, otsikon puutteen takia editoitu 9.6, jos nyt joku huomasi ja mietti päiväystä...)

Ensimmäinen päivä Lontoossa. Eilinen venyi kamalan pitkäksi, kun lento laskeutui vasta 22:45 paikallista aikaa, ja pääsin nukkumaan vasta kahdelta (eli "oman" kelloni mukaan neljältä). Heräsin kuitenkin suht pirteänä Vivianin herätyskellon ääneen siinä kahdeksan aikoihin, ja päätin nousta sen sijaan, että jäisin sänkyyn makaamaan.

Paras mahdollinen alku: kahvila-aamupala! Tätä olen kaivannut siitä lähtien, kun olin Australiassa! Miksei Suomessa (tai ainakaan Turussa) voi mennä mihinkään kahvilaan aamupalalle? Onko se liikaa pyydetty, että listalla olisi paistettuja munia ja paahtoleipää? Ajetaan kahvila-aamupalakulttuuria Suomeen!

Eilen sain kuulla, että tänne on luvattu sadetta lauantaihin asti (vaihtelevasti joko heavy rain tai light rain). Mahtavaa. Toisaalta, aikaisemmilla vierailuillani täällä on satanut yhteensä ehkä muutaman tunnin, joten säästä ei voi valittaa, ja kun se sade nyt kuitenkin on mitä täältä odotetaan... Aamulla kun lähdin, sade oli juuri loppumassa, ja onnistuinkin jotenkin olemaan aina sisätiloissa uuden kuuron sattuessa. Lontoon (ja yleensä Brittien) säähän on tunnetusti erittäin nopeasti vaihtuvaa, joka tietysti ilmenee sillä tavalla, että sadetta voi tulla milloin vain, MUTTA (huomatkaa epätavallisen positiivinen asenne) - se tarkoittaa myös sitä, että kun on luvattu heavy rain, niin välillä voi jopa näkyä pilveettömältä taivaalta paistava aurinko!

Päivän antimia olivat ihanan aamupalan lisäksi mm. suurkaupungin keskeltä löytyvä, yllättävä vehreys (St James's Park) ja sen asukit (pelikaanit ja kesyt oravat), Secret London -niminen, kirjakaupasta puolivahingossa mukaan tarttunut matkaopas, sekä päivällinen ihanassa, erikoisessa belgialaisessa ravintolassa. Taas uusi lisäys "Tätä eivät turistit löydä" -listaani (siis uusi sellainen asia, jonka olen löytänyt ihan vaan paikallisen opastuksen kautta)!





(Ja kuten huomaatte, olen selvästikin yli-innoissani randomien kuvien lisäämisestä... Please bear with me.)

Päivän kohokohta oli ehdottomasti illan tilaisuus. Olen jo Turussa halunnut käydä Couch Surfing* -tapahtumissa, mutta jostain syystä se kuukauden eka torstai ei vain ole koskaan sopinut. No, päätin sitten että kun Lontoon viikottainen CS-tapaaminen sattuu niin sopivasti kohdalle, niin minähän menen sinne! On sitten helppo mennä uudestaan syksyllä, kun on jo ehkä tuttuja naamoja. Joten, ruokailun jälkeen raahasin Vivianin mukaani The Square Pig -nimiseen pubiin. Olin etukäteen kertonut, että "me mennään yhteen pubiin tapaamaan ympäri maailmaa tulleita, Lontoossa asuvia tai täällä käymässä olevia tyyppejä. Sinne tulee yleensä noin 70-100 henkeä. Ei, en mä niitä tunne." Varmaan tosi vakuuttavaa. Alussa oli vähän orpo olo, kun ei oikein tiennyt mitä tehdä, mutta sitten vetäisin ohikulkijaa hihasta, ja hän opasti taloin tavoille. Pian olimmekin lasi kädessä, nimilappu paidassa juttelemassa ihmisille. Aivan mahtavaa!! Kun pääsee alkuahdistuksen ohi, niin se on ihan helppoa! Tuntuu, että en mä nyt voi vieraille noin vaan puhua, mutta kun tajuaa, että kaikki on siellä just sen takia, että voisivat puhua esimerkiksi sinulle, ja että keskustelunavauksista ei ole pulaa, niin juttu luistaa. Mulla oli tosi hauska ilta, ja menen ehdottomasti uudestaan heti kun pääsen! Tilanteesta syntyneen impulsiivisuuspuuskan turvin (kaiketi) suostuin myös kutsuun lähteä huomenna intialaisen jätkän luo kokkaamaan lounasta... Ajattelin vaan että why not! Katsotaan mihin tässä vielä joudutaan...

Että sellainen eka päivä! Huomenna olisi tarkoitus käydä kurkkaamassa Westminster Abbeyta, kun se on jäänyt tähän mennessä väliin. Torstaina tai perjantaina tapaan luultavasti toisen CS:läisen, Ellan, joka puhui että käytäisiin Hampstead Heathillä.

Ja hei ihmiset, kun tätä nyt selvästikin ainakin joku lukee, niin please, antakaa itsestänne elon merkkejä! Eli selkokielellä: saa kommentoida! Se on jopa erittäin suotavaa! :)

* http://fi.wikipedia.org/wiki/CouchSurfing

3 kommenttia:

  1. Jag märkte när jag läste din blogg att min CS-profil inte finns mer... Har visst inte varit så aktiv det sen jag kom hem till Finland.

    UTMÄRKT att du skriver på finska så jag inte glömmer bort den här bland de norska fjällen. :)

    Enjoy London!

    VastaaPoista
  2. Ja, dom tar väl bort den efter några månader om man inte går in på den. Och bra att språkvalet duger, jag hade lite svårt att bestämma mig då jag hade så många alternativ! :)

    Jag njuter verkligen av London för fullt, hoppas allt är bra i Norge också!

    VastaaPoista
  3. Täten ilmoittaudun yhdeksi stalkkereistasi ja toivotan oikein hauskaa oleskelua prittilässä! Enkä oo yhtään kateellinen tai mitään.

    T: fellow grammar survivor Mea

    VastaaPoista