"If adventures do not befall a young lady in her own village, she must seek them abroad"
- Jane Austen

"Don't cry because it's over - smile because it happened"

keskiviikko 16. kesäkuuta 2010

Aikataulu

Olisihan se pitänyt arvata! Jos netti on taipuvainen reistailemaan, niin sehän menee tietysti juuri niin, että päivällä kun minulla on aikaa vaikka kuinka paljon, niin netti ei toimi, joten joudun hoitamaan kaikki asiani illalla, mikä venyttää nukkumaanmenoaikaa, mikä johtaa lyhyempään uneen, mikä vaikeuttaa heräämistä, ja mikä johtaa siihen, että olen väsynyt koko päivän. Ei näin. Olen yrittänyt päikkäreitä, mutta kun koko ajan tuntuu siltä, että minä hetkenä hyvänsä joku koputtaa ovelle, en oikein saa nukuttua silloinkaan. Toisaalta, ei tämän nyt mahdotonta pitäisi olla – jos nukahdan klo 12 yöllä, niin saan nukkua 7 tuntia, mikä kuitenkin on enemmän kuin mitä usein nukuin kotona. Ja kesällä -08 nousin klo 5 melkein joka aamu, ja sain erittäin harvoin nukkua klo 21-05 (huonekaverit on kivoja), joten eihän tämä mitään uutta ole. Mustn’t grumble ja silleen.

Anyway, vähäisestä unesta ja huonosta netistä huolimatta täällä on kaikki ihan hyvin. Alan päästä kärryille siitä, miten täällä ollaan ja mitä täällä tehdään. Eka päivä oli aika rankka, kun kaikki oli uutta, ja sitäpaitsi oli sunnuntai, eli lapset olivat kotona koko päivän. Pitää katsoa onko oikeasti tarkoitus, ettei minulla ole hetkeäkään itselleni koko viikonloppuna, eihän siitä tule mitään että olen ”töissä” klo 7-20.30, siinähän menee hermot ennemmin tai myöhemmin. Sama koskee ensi kuussa alkavia lomia – jos joka päivä olisi samanlainen kuin viime sunnuntai, niin en kestäisi täällä kovinkaan pitkään. Pitää katsoa miten ensi viikonloppu menee, ja ottaa loma-asia puheeksi.

Alan pikkuhiljaa oppia jonkinlaisen rytmin. Aamulla nousen vähän ennen klo 7, lapset nousevat 7.10. Laitan heille aamupalaa, ja syön samalla itse. Vanhemmat, tai ainakin Mark, ilmestyy yleensä siinä samoihin aikoihin, ja laittaa teetä. Sam viedään kouluun joskus 8-maissa, mutta koska itse en ole vielä harjoitellut ajamista, Mark on hoitanut sen. Saatan tytöt kouluun 8.40, sinne on n. 5 minuutin kävelymatka. Kotiin tultuani petaan lasten sängyt ja siistin vähän heidän huoneitaan (siivous kuulemma torstaisin). Sen jälkeen minulla on vapaata iltapäivään asti. (Tämä olisi se otollinen nettihetki, mutta kun ei...) Vähän kolmen jälkeen (yleensä) haen tytöt koulusta. Kun he tulevat kotiin he syövät välipalaa ja tekevät läksynsä. Sen jälkeen on yleensä minun hommani viihdyttää heitä iltaruokailuun asti. Seitsemältä tytöt pesevät hampaansa ja menevät yläkertaan. Luen heille sadun, ja sitten he yleensä lukevat itse klo 20 asti. Sam menee nukkumaan klo 20.30, ja sen jälkeen Ruth laittaa meille ruokaa. Loppuilta menee sitten TV:n ääressä tai netissä (jos se sattuu toimimaan).

Tämän lisäksi on vielä erinäisiä harrastuksia, kuten balettia, kuoroa, orkesteriharjoituksia, kuntosalia sun muuta, joihin lapset pitäisi kuskata. Itse en tosiaan vielä aja täällä, mutta kunhan pääsen ratin taakse ja totun liikenteeseen niin minusta tulee kai kuski. Eilen minulle hankittiin vakuutus, ja huomenna olisi tarkoitus lähteä yksin autolla Tenbyyn viettämään vapaapäivää, katsotaan mitä siitä tulee... Pakko vaan lähteä ajamaan ihan kylmiltään, koska muuten joudun istumaan kotona koko vapaapäivän - juu ei kiitos. Paha vaan, että vaikka osaisin ajaa, niin en oikein tiedä minne ajaa. Mutta enköhän minä jotain tekemistä keksi...

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti