"If adventures do not befall a young lady in her own village, she must seek them abroad"
- Jane Austen

"Don't cry because it's over - smile because it happened"

perjantai 3. tammikuuta 2014

Asunnonmetsästystä, taas

Minusta tuntuu, että noin puolet viime vuodesta meni asuntoa etsiessä. Heinäkuussa etsin asuntoa itselleni, syyskuun alussa veljelleni, ja syys-, loka- ja marraskuussa poikaystävälleni. Koska etsin silloin kimppakämppää, Gumtree ja SpareRoom tulivat todella tutuiksi, ja loppuvaiheessa pelkkä Gumtreen avaaminen aiheutti pahaa oloa. Marraskuun lopussa poikaystäväni sai vihdoin huoneen, ja iloitsin pääseväni eroon siitä kirotusta nettisivusta pitkäksi aikaa. Toisin kävi.


Rakastan nykyistä asuntoani, asun lempialueellani, ja kämppikseni on todella kiva, mutta iso asunto "hienostoalueella" syö epämielyttävän suuren osan tuloistani (jotka freelancerina vaihtelevat todella paljon), joten päätin, että kun kuuden kuukauden sopparini maaliskuussa loppuu, niin jätän nykyisen asuntoni (ja mahdollisesti myös Stockbridgen, nyyh) taakseni. Vuokravälitysfirma vaati meitä ilmoittamaan jo joulukuun lopussa suunnitelmistamme, joten olen jo irtisanonut oman puoliskoni vuokrasopparista, ja kämppikseni alkaa pian etsiä kämppistä minun tilalleni.

Joten minulla on taas asunnonmetsästys päällä. Uskoisin kuitenkin, että tällä kertaa etsintä saattaa olla vähän helpompaa, koska en ole etsimässä huonetta kimppakämpästä, eli minun ei tarvitse mennä haastattelutyyppiseen tapaamiseen jossa pitäisi esitellä parhaimmat puolensa mahdollisille tuleville kämppiksille ja yrittää olla kaikille mieliksi. Tällä kertaa haussa on kokonainen kämppä, kaksio tai mieluiten kolmio (työ-/vierashuone olisi hyvä olla olemassa) johon muutan poikaystäväni kanssa.


Meillä on jo sovittuna pari näyttöä, ensimmäinen jo maanantaina ja toinen seuraavan viikon keskiviikkona. Olen itse asiassa tosi innoissani tulevista näytöistä - mielestäni asuntojen katsominen on kivaa (ainakin aluksi, ei varmaankaan 10 asunnon jälkeen), ja koska etsimme kimppakämpän sijasta yhteistä kotia, niin voin oikean asunnon löydyttyä vaikuttaa enemmän sisustukseen kuin kämppiksen kanssa asuessa. Toinkin jo jouluna Suomesta muutamia pieniä kivoja tavaroita joilla asuntoon saa heti enemmän oman kodin tuntua. Etsinnässä on sisustettu asunto, jollaisia on täällä paljon, joten huonekaluja ei onneksi tarvitse ruveta ostamaan, mutta kyllähän asuntoon pitää saada pikku hiljaa tuotua Suomesta kaikkea pientä, Muumi-mukeja ja Mariskooleja ja Aalto-vaaseja ja sen sellaista.

Koska etsimme kokonaista asuntoa on käytössäni myös paljon enemmän sivustoja kuin viimeksi. Gumtreesta löytyy edelleen kaikenlaista, sekä välitysfirmojen että yksityisten ilmoituksia, mutta sen lisäksi käytän eniten Citylets- ja s1homes-sivustoja. Muita seuraamiani ovat mm. Rightmove ja Zoopla, mutta koska muuttopäivään on vielä aikaa suosin kahta edellämainittua, koska niistä voi valita asunnon vapautumiskuukauden, eikä tarvitse käydä läpi kymmeniä ilmoituksia vain huomatakseen, että asunto onkin vapaa jo nyt.


Briteissä asunnoilta voi odottaa vähän eri tasoa kuin Suomessa, mutta olen yllätyksekseni löytänyt jo muutaman oikein hyvältä vaikuttavan asunnon. Kämpässä, jota olemme menossa katsomaan maanantaina, on kaksinkertaiset ikkunat, laminaattilattiat, ja jopa unelmani - tiskikone! En ollut uskoa silmiäni kun yhdessä asunnossa ilmoitettiin jopa olevan lattialämmitys kylpyhuoneessa - siihen ei kyllä usein törmää! Joten toivottavasti onnistumme vielä löytämään itsellemme kiva kodin, jossa ei olisi ihan sairaan kylmä, ja joka olisi myös kivannäköinen ja suht hyvällä paikalla.

Kuvat: weheartit

2 kommenttia:

  1. Tsemppiä asunnonetsintään, kävishän se elämä tylsäks jos ei tasaisin väliajoin pääse muuttamaan! :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Haha totta kyllä! Nyt kun mietin asiaa, niin en ole tainnut asua samassa paikassa vuotta pidempään putkeen (sama asunto Turussa 4 vuotta mutta minä asuin siinä aika vaihtelevasti :D ) sen jälkeen kun muutin pois kotoa, aikamoista!

      Poista