"If adventures do not befall a young lady in her own village, she must seek them abroad"
- Jane Austen

"Don't cry because it's over - smile because it happened"

perjantai 24. tammikuuta 2014

Lontoo - kaupunki, joka menee aikaisin nukkumaan

Tulimme pari päivää sitten kotiin Lontoosta, jonne lähdimme juhlimaan poikaystäväni kaverin häitä, ja vietimme samalla siellä muutaman ylimääräisen päivän, yhteensä melkein viikon.

Oli kiva käydä taas Lontoossa, jota olen aina rakastanut, mutta tämä reissu oli todella erilainen kuin kaikki aikaisemmat, koska emme käyneet katsomassa mitään nähtävyyksiä, emme shoppailleet, emme käyneet musikaalissa emmekä tehneet monia muitakaan juttuja joita yleensä aina teen Lontoossa. Tällä kertaa pääosassa oli syöminen, juominen, ja erityisesti ystävien tapaaminen.

Uusi mekko häitä varten
Tämän totesimme reissullamme:

 • Lontoon turistimassat (tai lähinnä turistikäyttäytyminen) on edelleen yhtä ärsyttäviä
 • En haluaisi koskaan enää juoda mitään muuta kuin Virgin Apple Mojitoja, kaikilla aterioilla ja muutenkin
 • Pubit menevät kiinni huomattavasti aikaisemmin kuin Skotlannissa - tuntuu, että Lontoo menee aikaisin nukkumaan (toisin kuin New York, joka väittämien mukaan "ei koskaan nuku")
 • Jos haluaa mennä ulos on melkein pakko tutkia tarjontaa etukäteen, koska "pyöritään vain ympäriinsä ja mennään jonnekin sopivalta näyttävään paikkaan" -taktiikka ei pelaa edellämainitun vuoksi
 • Sohosta ei (pubien lisäksi) löydä millään ruokaa klo 23 jälkeen
 • Uudet korkkarit häissä (tai missään juhlissa) on ehdoton ei
 • Nordic-baarista saa lonkeroa ja Lapin Kultaa, ja ei-suomalainen salmarintilaaja saa työntekijöiltä oudoksuvia katseita

Virgin apple mojito <3
Uusia kokemuksia reissultamme:

 • Pubiryömintä häihin
Nämä häät olivat kaikkea muuta kuin perinteiset. Mitä esimerkiksi sanotte siitä, että matka hääpaikalle tehtiin pubikierroksena, eli hääpari ja juhlaväki (tai ainakin osa siitä) kävi ensin kahdessa pubissa ennen juhlapaikalle siirtymistä. Siirtymät tehtiin tietysti metrolla.


 • Googlen toimisto
Eräs Lontoossa asuva kaverini ehdotti lounasta hänen työpaikallaan. Tuo työpaikka sattuu olemaan Google. Tämä toinen Victoriassa sijaitsevasta kahdesta Googlen toimistosta ei ehkä vedä vertoja sille, joka on Holbornissa ja josta näin ihan tajuttomia kuvia täällä, mutta se oli silti Jotain Ihan Muuta jos vertaa normitoimistoon. Värikäs sisustus, kaikenlaisia jänniä pikkuhuoneita ja -koppeja joiden funktio ei edes selvinnyt meille, hierontahuone, Google Earth -koppi jossa leikimme varmaan vartin etsien eri paikkoja isoilta näytöiltä. Ja kaikkein parasta - se ruoka. Kaverini toimistolla tarjoillaan joka päivä aamiainen ja lounas (kadun toisella puolella, missä iltapainotteisesti työskentelevät IT-tyypit hengaavat, tarjoillaan myös päivällinen). Buffetti oli todella upea - paljon erilaisia salaatteja, vege-painotteisia pääruokia, ostereita ja hummeria, erilaisia hedelmillä maustettuja vesiä, useampi jääkaapillinen juomia, tuorepuristettua appelsiinimehua, kakkuja, hedelmiä, sekä "välipalanurkkaus" josta löytyi erilaisia välipalapatukoita, sipsejä, pähkinöitä, suklaapatukoita, jne jne... Ja, ai niin, mainitsinko jo, että kaikki tämä oli ilmaista? Myös meille vieraille! Yksi asia on varma - jatkossa Lontoon-reissujen ohjelmaan kuuluu ehdottomasti lounas tämän kaverin kanssa!

Viikon aikana näin pitkästä aikaa paria kaveria niiltä ajoilta kun asuin Lontoossa, sekä tapasin paljon poikaystäväni kavereita, mikä oli todella hauskaa. En tuntenut häissä ennestään ketään, en edes hääparia, mutta kaikki olivat todella ystävällisiä ja minut otettiin todella hyvin vastaan. Toivon mukaan saamme pian osan heistä vieraiksemme Edinburghiin, sitten kun meillä on se vierashuone... ;) Siitä pian lisää!

6 kommenttia:

 1. Låter som en ganska nice office! Jag har för mig att Facebook har en liknande princip gällande maten faktiskt. Also, now I want to work for Google. Om inte för annat så åtminstone på grund av officen :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Nå säg inte annat! Och jag undrar hur nån någonsin kan byta jobb efter att ha jobbat på Google då allt annat verkar halvdåligt bara av att ha besökt deras office! :D

   Poista
 2. Pubiryömintä häihin kuulostaa mielenkiintoiselta ja taatusti erilaiselta jutulta (ja itseasiassa todella hauskalta)! Muutenkin kuulostaa kivalta reissulta!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oli kyllä hauska idea! Tosin morsiamen mekon helma oli aika musta ennen kuin edes oltiin päästy varsinaiselle juhlapaikalle :D

   Poista
 3. Siis apua..mä en oo tiennyt että jostain päin Lontoota saa lonkeroa enkä oo ikinä maistanut virgin apple mojitoa! Nyt viisaampana tiedän nämäkin faktat kun suunnittelen seuraavaa Lontoon visiittiä :D
  Kivan kuulonen reissu kyllä! Ja aika mielenkiintoinen toi pubiryömintä häihin, oli varmasti hauskaa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jep, Nordicissa on pohjoismaalaisia juomia, Suomi-tarjonta ei ole kovin laajaa mutta löytyypä ainakin se oma lemppari eli lonkero :) Ja suosittelen todella virgin apple mojiton maistamista, se on aina ollut todella hyvää (muuallakin kuin Breakfast Clubissa)! Tietty hieman kallista jos vertaa virgin-versiota (eli periaatteessa mehuja ja limsaa) alkoholilliseen versioon, mutta niin sen arvoista!

   Poista