"If adventures do not befall a young lady in her own village, she must seek them abroad"
- Jane Austen

"Don't cry because it's over - smile because it happened"

sunnuntai 7. marraskuuta 2010

Two Europeans, four Asians and an American walk into the Georgian restaurant...

...ja tämä ei siis ollut huonon vitsin aloituslause. Perjantaina järkkäsin seitsemänhenkiselle porukallemme ekskursion Harrodsin "yrjöjenaikaiseen ravintolaan" iltapäiväteelle. Tässä vaiheessa melkeinpä kaikki tuttuni täällä tuntevat minut porukan yleisenä matkanjärjestäjänä/oppaana/äitinä, joka tarkistaa tilanteen, varaa pöytiä/lippuja, ja ohjaa katraan perille. Tämän lisäksi olen viime aikoina hoitanut myös vaihtovuosikoordinaattorin ja opinto-ohjaajan tehtäviä. Pitäisikö minun viimein perustaa se kauan mietitty yleinen ohjauspalvelu?

Joka tapauksessa löysimme paikalle (mikä Harrodsin kaltaisessa paikassa ei todellakaan ole itsestäänselvyys), ja ensikertalaiset (eli kaikki muut) olivat sopivan vaikuttuneita. Olin ohjeistanut kaikkia olemaan syömättä vähintään muutamaan tuntiin ennen sovittua aikaa, joten kaikilla oli tässä vaiheessa kiljuva nälkä, mikä ilmeni siten, että eteemme kannetun kerroskakkuvadin suuri voileipämäärä hävisi muutamassa minuutissa. Onneksi saimme pian lisää. Maistelimme eri teelaatuja, söimme navan täyteen voileipiä, skonsseja ja leivoksia (ja vielä vähän lisää voileipiä...), ja mietimme, että onpa maailma kumma paikka, kun pari kuukautta sitten olimme kaikki eri puolilla maailmaa, emmekä tunteneet toisiamme, ja nyt istuimme Lontoossa, Harrodsissa, juomassa teetä ja ahmimassa ylihinnoiteltua ruokaa!
Eilen (tai oikeastaan perjantaina, mutta sitä vietetään täällä suurin piirtein keskiviikosta sunnuntaihin) oli Bonfire/ Guy Fawkes night, jolloin sytytetään kokkoja ja ammutaan raketteja (on siinä ihan tarinakin takana, jos kiinnostaa kiin KVG ;) ). Oli kyllä kotoisaa kun oli pimeää ja pirun kylmä! Raketit oli nättejä, mutta oli ihana päästä kotiin ja laittaa villasukat jalkaan ja keittää kupin teetä. Ikkunasta näkyi vielä illan lopuksi muutama raketti.

Fiksumpi ihminen kuin minä olisi käyttänyt viikonlopun ahkeraan opiskeluun, koska ensi viikosta lähtien ohjelmaa on paljon! On vieraita, reissuja lähelle ja kau(emm)as, ja ihan paikallistakin ohjelmaa tasaisena virtana joululomaan asti. Deadlinet jää siinä vähän jalkoihin. Olen tänään yrittänyt saada aikaiseksi jotain tulevaa runoanalyysiesseetäni varten, mutta olen vain onnistunut valitsemaan mitä kahta hirvitystä aion katsoa. Toivottavasti huomenna olisi siinä mielessä parempi päivä...

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti