"If adventures do not befall a young lady in her own village, she must seek them abroad"
- Jane Austen

"Don't cry because it's over - smile because it happened"

perjantai 15. lokakuuta 2010

Viikon yhteenveto

Nyt on vihdoin ja viimein päästy opiskelun alkuun! En tietenkään valita pitkästä lomasta, mutta tuntui kyllä oudolta kun kaikki vaihdossa olevat kaverit viettävät jo normiarkea missä sitten ovatkaan, ja minä olen vasta alkuvaiheessa.

Päärakennus

Middlesexin tehottomuus ulottuu lukujärjestyksiin asti - ainakin vaihtareilla on vaihtelevasti neljästä kahteen päivää koulua viikossa. Kaksi päivää viikossa! Onpa järjetöntä! Itselläni niitä on kolme, joka vielä menee. Perjantai on vapaa, joten saan pitkän viikonlopun, ja tiistaina ei myöskään ole koulua, joten vapaata on tasaisin väliajoin. Niillä, jotka opiskelevat esim. vain kääntämistä, on joka kurssista vain yksi kahden tunnin luento, joten vaikka ne olisivatkin eri päivinä, ei kahdeksan tuntia viikossa todellakaan ole paljon mitään. Minulla on kääntämisen lisäksi kaksi kurssia kirjallisuutta, joten niissä on sentään sekä luento (1h) että seminar (1½h). Ei mikään kova urakka, mutta toisaalta kirjallisuuskursseilla on (yllätys, yllätys) kamalasti luettavaa. Päädyin lopulta vaihtamaan yhden kirjallisuuskurssin siihen tulkkauskurssiin, jota aikaisemmin yritin - tällain jälkikäteen se kävi ihan helposti, ilman monen tunnin odottelua. Opettaja ei ole kyllä vielä sanonut asiasta mitään, joten toivotaan, että vaihto menee läpi. Se vähentäisi luettavien romaanien määrää jonkun verran, varsinkin siitä tylsemmästä päästä. Kirjoja jää kuitenkin ihan tarpeeksi, n. 8, ja tämä jatkuva kirjojen tilaaminen tekee kyllä reilun lommon budjettiini.

Ellei luettavia kirjoja olisi niin paljon, niin voisi mielestäni ihan hyvin ottaa muutaman lisäkurssin täyttämään tyhjää lukujärjestystä. Sitä ei kuitenkaan sallita, vaan maksimipistemäärä, jonka vaihtari saa lukukauden aikana suorittaa on 60 (eli 30op). Toisaalta, eihän tänne opiskelemaan tultu. Olisi hienoa, jos saisin oikeasti aikaiseksi sellaisen rutiinin, että käyttäisin hyppytunnit ja muun kampuksella vietetyn vapaa-ajan opiskeluun, ja voisin sitten tehdä kaikkea muuta vapaapäivinä. Aikataulu sallisi kyllä tämän, mutta käytäntö on yleensä osoittautunut erilaiseksi...

Ja tätä aasinsiltaa pitkin jatkan sutjakasti aiheeseen vapaa-aika. Tiistaina minulla oli siis vapaata, ja niin oli myös Nataliella, Wednyllä ja Clarencella. Mietimme, mitä tekisimme, ja minä päätin järkätä turistipäivän. Minut nimitettiin siis taas kerran oppaaksi (tai kai se on jo ihan yleinen tittelini tässä vaiheessa), ja lähdimme kiertelemään kaupunkia. Kävimme muutamassa puistossa, Big Benin juurella, South Bankillä (Thamesin eteläranta), St Paul's Cathedralin huipulla (528 askelman päässä) ja the Museum of Londonissa. Matkalla näytin heille useamman hyvän valokuvauspaikan, ja tulipahan eteen muutama yllätyskin, kuten St James' Parkin järven rannalla hengailleet pelikaanit (yleensä ne pysyttelevät järven keskellä olevalla saarella).


Loput kuvat kuvat ja selostus löytyvät Facebookista, jos kiinnostaa.

Eilen oli sitten minun vuoroni sairastua, nyt kun Freshers' Flu on kiertänyt kaikissa muissa. Ilta meni peiton alla nenäliinavuoren keskellä. Onneksi joku sentään pitää minusta huolta; kun puhuin Clarencen kanssa Facebookissa, hän käski juoda paljon vettä ja mennä aikaisin nukkumaan, ja myöhemmin illalla hän ja Wendy ilmestyivät ovelle "nuha ja flunssa" -Panadolien kanssa. Minun omat Hong Kongilaiset hoitsuni :)

1 kommentti: