"If adventures do not befall a young lady in her own village, she must seek them abroad"
- Jane Austen

"Don't cry because it's over - smile because it happened"

lauantai 16. lokakuuta 2010

Muuttopuuhia ja lentolippuja

Nyt on sitten tullut lentolippuja ostettua taas ihan urakalla, ja niitä on sähköposti täynnä. Ostin jo ennen lähtöä liput jouluksi, jolloin tulen Suomeen 19-29.12. Eilen muutama kaveri kertoi olevansa lähdössä Skotlantiin ensi kuussa, koska Ryanairin tarjouksella liput Lontoo-Glasgow-Lontoo maksoivat vain £10! Rupesin itsekin selailemaan hintoja, ja vaikka Skotlanti tai Irlanti houkuttelisi, niin päätin, että kahden vuoden tauon jälkeen on aika palata Ranskaan tapaamaan isäntäperheitä. Liput Lontoosta Grenobleen viikonlopuksi 10-12.12 maksoivat n. 50€. Soitin tänään Catherinelle ja Annelle (ekan ja kolmannen isäntäperheen äidit), ja kerroin olevani tulossa. Pääsen Catherinen luo yöksi, ja käyn tapaamassa Annea yhtenä päivänä, ellei hän ole taas joutunut sairaalaan (kun olin kolmannessa perheessäni Annella uusiutui syöpä, ja vuosi sen jälkeen kun kävin kylässä näin oli käynyt taas, ja nyt tänä kesänä tilanne oli kuulemma ollut erittäin vakava, joten hän käski soittaa muutamaa päivää etukäteen ja tarkistamaan tilanne). Varasin siis liput, joten viimeinen viikonloppu ennen joululomaa menee sitten Alppimaisemissa!

Ostin tosiaan joululomaliput jo ajoissa, ettei sitten rahapula yhtäkkiä yllätä, ja ajattelin tänään, että ehkä olisi hyvä tehdä samoin kotiinpaluulennon kanssa. Joten nyt on sitten BA:n lennot ostettuna 14.1, niin jää sitten viikonloppu aikaa laittaa kämppä ja pääkoppa kuntoon ennen maanantain kouluunpalua. Voi että, kun tunnen itseni tehokkaaksi!

Tässä matkaillaan muutenkin reilusti, kun ensi viikolla tulee ensimmäinen vieras (Anna 22-27.10), ensi kuussa muutama lisää (Jani & Julle 11-15.11, Fanny 15-?.11) ja sitten vielä joulukuussa (isä, Tuula, Janne & Matilda 5-8.12), joten turistiopastaidot pannaan koetukselle! :) Jos joku muu vielä haluaa tulla niin voi ottaa yhteyttä ;)

Ja lopuksi vielä hyvä uutinen: huonetilanne näyttäisi parantuvan maanantaina! Olen saattanut mainita asuvani talon epävirallisessa bilekerroksessa, ja seinänaapurillani on vielä erittäin tehokkaat kaiuttimet, joten yöunet on välillä aika vähissä. Pari saksalaista tyttöä löysivät jo jonkun pohjakerroksesta joka halusi vaihtaa heidän kanssaan huoneita, ja eilen yksi kaveri yläkerrasta vinkkasi että hänen naapurinsa on minun naapurini kaveri, ja että hän haluaa muuttaa tänne. Jätkä kävi juuri ovella (ja varmaan ihmetteli mikä hirvitys täällä asuu kun parin päivän potemisen jälkeen näytän kaikkea muuta kuin hehkeältä), ja sovittiin että käydään maanantaina toimistolla ja hoidetaan asia virallisesti. Joten maanantai on muuttopäivä!! Jee!! Pitäisi varmaan käydä tarkistamassa tuleva keittiöni ja kylppärini (koska olen kuullut juttua että minun käytävällä olisi fiksumpi kylppäriratkaisu kuin muutamalla muulla käytävällä), mutta eiköhän sitä pysty "vähemmän järkevän" kylppärin kanssa elämään jos vaan saa öisin nukuttua! Uusi huone on kyllä kuulemma melkein "bilekeittiön" yläpuolella, ettei sielläkään hiirenhiljaista ole, mutta koko talossahan se meteli joka tapauksessa kuuluu, eikä se voi olla yläkerrassa pahempaa kuin täällä (vaikka eihän tuota kannata sanoa, koska sitten se onkin varmaan vielä pahempi...)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti