"If adventures do not befall a young lady in her own village, she must seek them abroad"
- Jane Austen

"Don't cry because it's over - smile because it happened"

torstai 13. maaliskuuta 2014

Viime viikkojen syömiset ja juomiset

Viime viikkoihin on mahtunut kaikenlaista ruoka- ja juomamielessä.

Muutama viikko sitten kävimme lauantaina Wagamamassa syömässä, ja olimme päättäneet käydä sinä iltana parissa baarissa West endissä joihin olimme jo jonkin aikaa halunneet, muttemme koskaan olleet saaneet aikaiseksi käydä kun sinne puolella kaupunkia harvemmin on muuta asiaa kuin läpikulku. Ensimmäisenä vuorossa oli The WestRoom - minun makuuni oleva trendikäs paikka, jollaisista poikaystäväni ei erityisemmin välitä. Tilasimme cocktailit - hän tyypilliseen tapaansa vodka martinin, ja minä löysin listalta kiinnostavankuuloisen Gimlet Päron -nimisen drinkin (kuvaus: Zing! Absolut Pear & St. Germain elderflower shaken with Rose’s lime marmalade, sweet & tangy at the same time!) joka oli ihan tajuttoman hyvä! Harmi, että paikka oli aika kallis, koska muuten en enää muuta joisikaan...


The WestRoomista jatkettiin lähellä olevaan 52 Canoes Tiki Den -tikibaariin, koska poikaystäväni tykkää tikibaareista. Jännittävästi siellä oli samaan aikaan Rockabilly-ilta, joten pukeutuminen ei oikein sopinut teemaan. Tosin teema oli selkeästi toteutettu halppisversiona - Lontoossa vierailimme Hiltonin Trader Vic's -tikibaarissa, ja näitä kahta ei oikein voinut verrata. Poikaystäväni tilaama Mai Tai oli kuitenkin näyttävä tapaus.


Saman viikonlopun sunnuntaina kävimme anoppilassa sunnuntailounaalla, ja koska olin nähnyt ruotsalaisessa Peter's Yard -kahvilassa laskiaispullia päätin viedä jälkkäriksi jokaiselle pullan. Valitettavasti ruotsalaiset eivät harrasta hillopullia, joten jouduin siirtymään mantelileiriin, mutta totesin, että ensi vuonna pitänee tehdä omat pullat jollei hilloversiota kerran ole tarjolla.


Maaliskuun ensimmäisenä sunnuntaina harhailimme uuden kaupungin puolella etsien kivaa kahvilaa, ja Dundas streetin kohdalla huomasin, että Cuckoo's Bakery on auki myös sunnuntaisin. Cupcakeseihin erikoistuva Cuckoo's on ollut vierailulistallani jo pitkään, sillä sitä on suositeltu minulle jo monta kertaa, joten oli kiva vihdoin päästä maistamaan söpön kahvilan leipomuksia. Kuvassa tilaamani chocolate-chocolate cupcake (eli suklaapohja ja suklaakuorrute), joka maistui ihanalta, ja plussaa kivasta teekupista jossa oli kilttimiehen kuva!


Laskiaistiistai on Britanniassa pancake day, ja koska maahanmuuttajana on hyvä opetella uuden kotimaansa tavoille, minun piti tietysti paistaa lettuja! Lisäsin kuitenkin päivään vähän suomalaisuutta paistamalla suomalaisia lettuja ja tarjoamalla niitä hillolla tai mansikoilla ja sokerilla, vaikka täällä suositaankin vähän erilaisia täytteitä.
Viime viikolla koitti se kauhea päivä jota olin jo pitkään pelännyt - ruisleipä loppui! Minulla on ollut koko ajan ruisleipää pakastimessa siitä lähtien kun muutin Edinburghiin syyskuussa, mutta nyt oli leivät loppu. Postasin valituskuvan tyhjästä ruispalapussista Facebookiin - ja pari tuntia myöhemmin äitini oli jo postittanut pari pussia ruispaloja! Leipätäydennys saapui lauantaina, ja nyt on taas kaikki hyvin!


Meillä on poikaystäväni kanssa pieni projekti päällä - metsästämme Edinburghin parasta nachopaikkaa. Parin viimeisen kuukauden aikana olemme kuitenkin pitäneet taukoa uusien paikkojen kokeilemisesta ja käyneet parina sunnuntaina nacholounaalla yhdessä Stockbridgen pubissa, jonka olemme tähän mennessä todenneet listan voittajaksi.


Tämän viikon tiistaina kävin pitkästä aikaa kaverini Emmin kanssa uimassa. Uinnin jälkeen sanoin meneväni Peter's Yardin kautta hakemaan itselleni korvapuustin lisäämään työmotivaatiota, ja Emmi innostui myös pulla-ajatuksesta. Kahvilaan saavuttuamme näimme ulkona houkuttelevasti odottavat pöydät ihanassa auringonpaisteessa, emmekä voineet vastustaa pientä kahvihetkeä. Päivän paras idea, oli kyllä niin ihanaa!2 kommenttia:

 1. Vakkarikommentoija täällä taas moi! (toivottavasti et ole ihan fed up meikäläisen loputtomiin kommentteihin ;) ) Erittäin kiva lukea noista Edin ravintoloista. Lisäksi olen lukenut (uudestaan) nuo maahanmuutto-kirjoituksesi. Hmm, vai että on Norwegianilla sellainen matkatavarapolitiikka...Tässä on oma elämä hieman solmukohdassa täällä Suomen päässä, ja jo pitkän aikaa on mietitty ties mitä. Hyvä siis tietää noista matkatavarajutuista. Muistelin tässä, että Lontoon ja Edin yhteensä vuoden pituiselta turneelta palatessani minulla oli mukana 20kg+10kg. En ymmärrä vieläkään, miten tuo oli mahdollista! :O Toisaalta nyt muistinkin, että lähetin postitse n. 8kg paketin Suomeen etukäteen. Mutta silti! Seuraavalla kerralla tulee mukaan varmasti tuplat.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ei ollenkaan, tosi kiva vaan saada ylipäätään kommentteja ja tietää, että edes joku lukee (muuta ku oma äiti haha).

   Pakko nyt sanoa tuosta Norwegianista, että olen kuullut jotain huhuja, että tilanne olisi saattanut muuttua. Tämä näyttäisi pikaisen tutkimisen perusteella kuitenkin vaihtelevan - ebookersilla näytti olevan matkatavaramaksu (taisi olla 70 NOK) jolla sai 2 matkalaukkua, mutta esim. ticket.com-sivustolla mainostettiin edelleen, että hintaan sisältyy 2 matkalaukkua. Kannattaa siis selvittää etukäteen.

   Ja kuulostaa kyllä tosi tehokkaalta jos vuoden jälkeen on vain 38 kg yhteensä, kuten ehkä muistat minulla oli tänne tullessa hiukan enemmän... :D

   Poista