"If adventures do not befall a young lady in her own village, she must seek them abroad"
- Jane Austen

"Don't cry because it's over - smile because it happened"

sunnuntai 9. maaliskuuta 2014

Edinburghin Stokis

Jo syyskuussa esitellessäni kämppääni täällä lupasin, että kirjoittaisin joskus erikseen ihanasta asuinalueestani Stockbridgestä. Nyt kun olen viikon päästä muuttamassa pois rakkaasta Stokiksestani ajattelin vihdoin toteuttaa tämän lupauksen, vaikkakin syksyllä otetuilla kuvilla - onneksi täällä näyttää nytkin aika samalta, keltaiset lehdet maassa vain puuttuvat.

1. Viini- ja kukkakauppa. / 2-4. Stockbridgen pääkatu. 

Kylämäinen kaupunginosa Stockbridge sijaitsee parin kilometrin päässä Edinburghin keskustasta, New Townin alapuolella. Stockbridgeä asustavat pääasiassa nuoret perheet ja hieman rahakkaampi väki.

1. Yksi kivoista sisustuskaupoista. / 2. Pääkadulla. / 3. Yksi monista charity shopeista, kynttiläkauppa ja kukkakauppa. / 4. Subway ja muitakin ketjuja löytyy myös.

Kaupunginosan ihanuus ei valitettavasti täysin ilmene näistä kuvista, mutta Edinburghia muuten tuntevat näkevät ehkä eron muuhun kaupunkiin. Täällä on yleisesti siistimpää kuin esimerkiksi kaupungin eteläpuolella, ja pääkatua reunustavat pastellinväriset pikkukaupat.

1. Kaksi pääkadun pubeista, St Bernard ja The Stockbridge Tap. / 
2. Vielä yksi pubi, Hector's, sekä vähän lisää charity shoppeja. / 3-4. Pääkadulla. 

Stockbridgessä on kaikki, mitä saattaa tarvita - tavallisten ruokakauppojen lisäksi löytyy liha-, kala-, vihannes- ja juustokauppoja, leipomoita, kahviloita (mukaanlukien ruotsalainen Peter's Yard -kahvila josta saa korvapuusteja), ravintoloita, pubeja, baareja, pesula, räätäli, suutari, kirjasto, uimahalli, kuntosali, sunnuntaimarkkinat, erilaisia söpöjä pikkuliikkeitä ja todella monta charity shoppia (kirppareita). Näiden lisäksi löytyy myös ketjuja kuten Starbucks, Subway, Gregs, Pizza Hut ja Domino's. Tämä kaikki johtaa siihen, että Stockbridgestä tarvitsee todella harvoin lähteä yhtään mihinkään.

1. Pääkadun alkupää. / 2. Pizza Expressin astetta hienompi ulkoasu. / 
3. Koirillekin on ihan oma kauppansa. / 4. Kadunkulmaan parkkeerattu Tardis. 

Lähistöllä on myös hyviä ulkoilumahdollisuuksia, kuten jo mainostamani Water of Leith Walkway, Inverleith Park ja kasvitieteellinen puutarha.

1. Pääkadun alkupää. / 2. Oikealla ruotsalainen Peter's Yard -kahvila. / 
3. Lisää charity shoppeja. / 4. Pääkadulla. 

Keskustaan pääsee kävellen noin 20 minuutissa (tosin ylämäkeen) tai yhdellä kolmesta bussireitistä noin vartissa. Matkalla on New Town, josta löytyy myös paljon kivoja ravintoloita ja baareja.

Hieman huvittavasti vierekkäin ranskalainen patisserie 
ja brittiläinen instituutio Gregs.

Tätä kirjoittaessani tulee taas mieleen, miten paljon haluaisin jatkossakin asua täällä. Mutta vaikkei uusi asuinalueeni olekaan yhtä esteettisesti miellyttävä ja kylämäinen kuin nykyinen kotini, on sielläkin kuitenkin todella paljon kaikkea kiinnostavaa tekemistä lähistöllä, ja pakko myöntää että kyllä tuplaikkunat ja tiskikone nyt vaan voittavat tämän kisan!

6 kommenttia:

 1. Tiedätkö en ole tainnut koskaan käydä Stokiksessa. Tai sitten en vain tuolloin tajunnut olevani siellä. :O Yhtä kaikki, kodikkaalta näyttää.

  Toive: Kirjoitathan joissain vaiheessa myös uusista kulmistasi? A Walk down the memory lane would be sooo nice. ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minäkään en ekaa kertaa Edinburghissa asuessani käynyt Stockbridgessä, mutta kun vihdoin tajusin sen olemassaolon otin vahingon pian takaisin!

   Kiitos toiveesta, ja tottakai kirjoitan uusista kulmistani kunhan niihin tutustun! Edessä onkin jänniä tutkimusrektiä uuteen kaupunginosaan :)

   Poista
  2. Ja hei, vielä kerran ihan tosipaljon tsemppiä muuttoon! Itselläni on semmonen lähes 30 muuton kokemus, mutta se on joka kerta yhtä tuskaa. Tosin teillä oli onneksi ilmeisesti "vain" irtaimistoa muutettavana. :)

   Poista
  3. Kiitos sulle! Mulla muuttoja ei ole vielä ihan noin monta, mutta tuskaisaahan se on. Tosiaan tällä kertaa muutettavana on pelkkä irtaimisto, mikä 5. kerroksen kämpässä onkin selkeä etu :D

   Poista
 2. Tunnen Edinburghia tosi vähän. Niinä parina kertana kun oon siellä käynyt, on tullut aina sipsuteltua lähinnä vaan sitä Royal Milea ja Princess streetiä pitkin. Ens kerralla ehkä sitten olisi aika tutustua pintaa syvemmälle :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sovitaan, että kun ensi kerralla käyt täällä, mä voin vinkata hyvista paikoista, ja sä voit tehdä mulle samoin sitten kun joskus vihdoin pääsen käymään Barcelonassa :)

   Poista