"If adventures do not befall a young lady in her own village, she must seek them abroad"
- Jane Austen

"Don't cry because it's over - smile because it happened"

lauantai 29. kesäkuuta 2013

Vieraita + suunnittelematon lauantai

Tänä kesänä näyttää vahvasti siltä, että Edinburgh on the place to be. Kolmen viikon aikana täällä käy kahdeksan tuttua - Irlannissa tapaamiani ihmisiä, entisiä vaihtarikavereita, ja hyviä ystäviä Suomesta, osa muuten vain läpikulkumatkalla, ja osa varta vasten minua katsomassa. Ihan kaikkia en ehtinyt edes tavata, koska olen ollut kipeänä kohta jo viikon, ja töitäkin olisi, mutta tärkeimmät olen tietenkin mahduttanut kalenteriini.

Tiistaina ja keskiviikkona Ricke ja Jyri kävivät Edinburghissa, joka oli heidän ylämaiden road tripin ensimmäinen etappi. En ollut nähnyt poikia pitkään aikaan, joten oli tosi hauska nähdä ja näyttää heille paikkoja täällä. Tiistaina kiersimme vähän Edinburghin keskustaa, ja keskiviikkona ajoimme North Berwickiin. Pojat näyttivät ihastuvan Skotlannin maisemiin, ja miten he voisivat olla ihastumatta?



Sain pojilta tuliaisiksi myös Hufvudstadsbladet ja Fazerin Sinistä, ja he jopa ruokkivat minut molempina iltoina, joten kyllä väliaikaisena matkaoppaana kelpaa!

Tänään pidin vähän välipäivää matkaoppailusta: nukuin pitkään, ja kävin Edinburghin jokalauantaisilla markkinoilla, eli Farmers' market, jossa myydään kaikenlaista - hedelmiä ja vihanneksia, tuoretta leipää ja leivonnaisia, hilloja, lihaa, makkaroita... Itse päädyin ostamaan ihan liikaa marjoja, luomu-puurohiutaleita (en edes tiedä miksi) ja yhden ison brownie-leivoksen.  Valitettavasti en ottanut kuvia markkinoilta, mutta tässä sentään kuva ostoksistani:


Markkinoilta olin menossa erääseen kahvilaan lounaalle, ja poikkesin matkalla Grassmarketin creppejä myyvään vaunuun, koska olin kuullut, että yksi entinen (ranskalainen) työkaveri on nykyään siellä töissä. Olihan se, ja sain pienen ranskankielisen rupattelutuokion lisäksi ilmaisen banaani-nutella-crepin. Kannatti siis käydä! Kotiin päästyäni sain vielä viestin uudelta suomalaistutulta joka pyysi mukaan pubiin illalla, joten tästä täysin suunnittelemattomasta lauantaista tulikin sitten tosi kiva päivä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti