"If adventures do not befall a young lady in her own village, she must seek them abroad"
- Jane Austen

"Don't cry because it's over - smile because it happened"

perjantai 7. kesäkuuta 2013

Hei, me lennetään

Keskiviikkona koitti lähtö. Tapani mukaan nousin Helsinki-Vantaalle suuntaavaan bussiin jumalattoman aikaisin aamulla, ja tavaraakin oli enemmän kuin tarpeeksi (ruumaan menevät rinkka & pikkuduffeli sekä iso läppärilaukku ja järkkärilaukku). Norwegianin lento Kööpenhaminaan lähti klo 7, ja perillä olin noin puolitoista tuntia myöhemmin. Vaihtoaikaa oli 6 tuntia, mutta se oli ihan tahallista - ehdin hengailla australialaisen kaverini Lucasin kanssa useamman tunnin Kööpenhaminan keskustassa aamupalasta ja auringosta nauttien (palanut otsani ja nenäni ovat todisteita siitä).


Edinburghiin saavuin vähän ennen kello kolmea paikallista aikaa. Matkanteko oli oikeastaan ollut aika mukavaa lyhyeistä lennoista johtuen, ja sainpahan hyödynnettyä myös Norwegianin lennoilla tarjottavaa wifiä (FB chatti, kuinkas muutenkaan). Lentokentän taksikopissa työskennellyt skottimies kysyi kotimaatani, ja kun vastasin, hän innostui kovasti, sanoi arvanneensa oikein, ja rupesi luettelemaan suomalaisia lempibändejään Kaija Koosta, Movetronista ja Finlandersista Chisuun ja Anna Abreuhun. Hämmentävää.

Ensimmäisen illan vietin erittäin mukavissa merkeissä kaverin sohvalla viinilasi kourassa. Muistin taas miten kylmiä täkäläiset asunnot ovatkaan. Seuraavana aamuna suuntasin yhteen lempikahviloistani brunssille, jonka jälkeen kävin tarkastamassa tulevan asuntoni, hoitamassa vähän asioita, ja nauttimassa aurinkoisesta säästä Princes Street Gardens
-puistossa. Kyllä Skotlannissakin on kesä, ainakin välillä!


Illalla käytiin vielä kaverini kanssa entisessä lähipubissani (tosin olen käynyt siellä vain kerran aikaisemmin, koska lähipubeja oli monta, yksi niistä heti alakerrassa) jossa on terassi ja otimme kaiken irti viimeisistä auringonsäteistä.


Siitä lähtien, kun lentokoneen ikkunasta alkoi näkyä tuttuja maisemia, olen ollut suupielet korvissa. Täällä on vain niin tajuttoman nättiä! Kun tulin bussilla kaverin luota esikaupungista keskustaan näin hirveästi kaikkia nättejä pihoja, puita, taloja, ja äsken kävellessäni Meadows-puiston halki ihmettelin taas, miten täällä voikaan olla näin kaunista! Pilvistä, toki, ja aika viileää, mutta ei se edes haittaa. Täältä ei haluaisi lähteä ikinä.

Mutta silti lähden, jo huomenna, kun edessä on 1½ viikon piipahdus Irlantiin. En ole ennen käynyt Irlannissa, ja odotan matkaa kovasti, vaikka samalla tuntuukin siltä, etten jaksaisi lähteä ihan vielä mihinkään, vaan jäisin mieluummin aloilleni edes muutamaksi päiväksi. Matka oli kuitenkin paras ajoittaa tähän alkuun, koska sen jälkeen saan vieraita aika tasaista tahtia. Sitä paitsi olen menossa 7 päivän kiertomatkalle josta sai vähän alennusta kesäkuun aikana. Tulen siis näkemään viikon aikana hyvin suuren osan Irlannista - kun nyt kerran käydään, niin käydään sitten kunnolla!

4 kommenttia:

 1. oih, nauti nyt Skotlannista!:) ja odotan innolla Irlanti postailuja. Itse olen käynyt siellä vain Dublinissa piipahtamassa ja sekin oli aika nopea reissu.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Nautin kyllä, siitä ei ole epäilystäkään! Ja Irlannista tulee varmasti paljon kerrottavaa, joten siinä minulla on sitten tekemistä kerrakseen kun paluuni jälkeen alan päivittää niitä tänne :)

   Poista
 2. ah, Irlanti! sinne mäkin haluaisin mennä ja saattaa olla, että tänä kesänä pääsenkin.

  Kävin tässä muutama päivä sitten Lontoossa ja oli niin ihana palata takaisin Edinburghiin sieltä. Jotenkin tämä kaupunki on erityinen, tänne on aina ikävä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Toivottavasti pääset, oli kyllä huikea reissu! Siitä lisää pian...

   Ja mulla oli sama juttu, kun laskeuduttiin Edinburghin kentälle tuntui todellakin siltä, että olin palannut kotiin.

   Poista