"If adventures do not befall a young lady in her own village, she must seek them abroad"
- Jane Austen

"Don't cry because it's over - smile because it happened"

tiistai 2. heinäkuuta 2013

Ja taas muutetaan

Olen jo ilmoittanut läheisilleni suoraan, kavereilleni Facebookissa, ja jopa lukijoilleni toisessa blogissani, joten kerrotaan nyt täälläkin:

Täältä.
Niin kuin moni jo arvasi ennen kuin itse edes keksin koko jutun, olen päättänyt muuttaa Skotlantiin pysyvästi. Elokuussa lennän Suomeen niin kuin oli tarkoitus, ja siellä odottaa mieletön urakka kun asunto pitää tyhjentää ja suurin osa huonekaluista myydä (joten jos jollain olisi tarvetta kalusteille Turun seudulla niin minulla olisi suuri yksiö täynnä myytävänä olevaa tavaraa!). Huh. Tämän lisäksi pitäisi selvittää kaiken maailman asioita: verotus, eläke, sosiaaliturva, mitä näitä nyt on. Aikamoinen projekti siis edessä!

Viime viikon alussa pyörittelin tätä asiaa päässäni suuntaan ja toiseen - haluan asua Edinburghissa, mutta pelottaa lähteä Suomesta ilman, että sinne jää minkäänlaista varasuunnitelmaa, koska tähän mennessähän minulla on aina ollut asunto ja kaikki tavarani, joten paluu on aina ollut helppo. Tällä kertaa muuton pitäisi tapahtua 
ihan oikeasti - en ole enää opiskelija, vaan (kai) aikuinen, jonka on tehtävä oikeita, aikuisten ihmisten päätöksiä. Joten nyt loppuu tämä pelleily! :)

Weheartit
Keskustelin kuitenkin asiasta läheisteni kanssa, ja päädyin siihen tulokseen, että
kyllä nyt pitää vain uskaltaa! Joten päätin muuttaa, ja olen ainakin toistaiseksi päätökseeni erittäin tyytyväinen. Katsotaan sitten millä mielellä olen, jos kunnollisen asunnon saaminen osoittautuu mahdottomaksi, verotoimistossa ollaan vaikeita, tai kalusteiden myyminen ei menekään niin helposti kuin toivoisin.

Tavaroiden läpikäyminen ja omaisuudestani luopuminen tulee olemaan vaikeaa, sillä olen aina tykännyt kerätä ympärilleni kauniita asioita, mutta onneksi aloitin jo vuosi sitten eräänlaisen irtaantumisprojektin, jossa pyrin näkemään tavarani ihan vain tavaroina, joten esimerkiksi ihanasta sohvastani luopuminen ei toivottavasti tule olemaan nyt ihan niin vaikeaa kuin mitä se olisi ollut vuosi sitten, ja kirjoistanikin myin jo viime kesänä suuren osan. Tärkeimmät muistoesineeni sekä astiani ja muut sellaiset saan onneksi vanhempieni luo säilöön, eli ihan kaikkea ei tarvitse myydä tai lahjoittaa eteenpäin, mutta kovin suuria määriä tavaroita en voi pitää. Ehkä tämä on toisaalta ihan hyvä asia - olenhan halunnut kokeilla de-clutteringia eli tavaramäärän vähentämistä, ja on varmasti hyvä nähdä taas kerran miten vähällä sitä oikeastaan pärjää.

Täältä.
Joten tällaista siis edessä loppukesästä! Toivon mukaan ehdin kaikkien muuttopuuhien keskellä myös nauttia Suomen kesästä, mökkeilystä, jokilaivoista ja piknikeistä.
Ja tietenkin kavereideni ihanasta seurasta.

2 kommenttia:

  1. Nythan on juuri passeli aika muuttaa elamasta kun ei ole mitaan sitoumuksia sen kummemmin! Ja Edi on kiva paikka :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Näinhän se on! Ja Edi on ihana, joten se teki päätöksen tekemisestä paljon helpompaa :)

      Poista