"If adventures do not befall a young lady in her own village, she must seek them abroad"
- Jane Austen

"Don't cry because it's over - smile because it happened"

keskiviikko 1. syyskuuta 2010

Kesän Top 10

Kaverin blogin innoittamana päätin itsekin koota listan tämän kesän parhaista asioista ja hetkistä, ja unohtaa hetkeksi huonot asiat, vaikka niitäkin on ollut – välillä siis vähän muuta kuin valitusta! ;) Tässä siis kesän 2010 Top 10 satunnaisessa järjestyksessä:

1. Reissut
Olen päässyt kesän aikana kiertämään Isobritanniaa paljon enemmän kuin ennen. Tutuiksi ovat tulleet Salisbury, Bath ja Edinburgh, ja kaksi viimeistä ovat paikkoja joissa kävisin mielelläni uudestaan!

2. Ystävät
Olen saanut täällä uusia ystäviä, pääasiassa CouchSurfingin kautta, ja myös tavannut pitkästä aikaa vanhoja ystäviä monesta eri maailmankolkasta, mm. Suomesta!

3. Tapahtumat
Notting Hill Carnival ei ehkä ollut suuri hitti, mutta sitä sen sijaan olivat Pride-kulkue ja Elephant Parade.

4. Arjen kulttuurielämykset
Eli siihen oikeaan Englantilaiseen arkeen tutustuminen. TV:n kulttisarjat ja huumoriohjelmat, jatkuva teenjuonti, koulujärjestelmä, ja kymmenet pienet kulttuuriviittaukset jotka nyt kertovat minulle jotain.

5. Paikallistuminen
Vaikken edes esitä tuntevani koko kaupunkia, on kuitenkin entistä useampi alue tullut tutuksi. Ja onhan se nyt jotain, että voi sanoa asuvansa täällä!

6. Ostokset
Halvat ja/tai ihanat vaatekaupat. Tavaratalojen kokoiset kirjakaupat, ja niiden 3for2-tarjoukset. Ihanat pikkukaupat, jotka myyvät vain postikortteja, tai nappeja. Markkinat.

7. Ruokapaikat
Camdenin markkinoiden pitkä jono halpoja ruokakojuja. Erikoisesti sisustetut ravintolat. Kahvilat. Ravintola joka maailmankolkalle, useampikin. Wagamama. Hienojen tavaratalojen teehuoneet. Mistä tulikin mieleeni...

8. Iltapäivätee
Rentouttava, kiireetön teehetki. Kannullinen Earl Grey –teetä, maitoa ja sokeria. Kolmekerroksinen vati, jossa kolmiovoileipiä, skonsseja hillon ja kerman kanssa, sekä leivoksia. Taivaallista!

9. Asianajo Suomesta käsin
Asioiden hoitaminen paikallisen yliopiston kanssa ei aina ollut niin helppoa kuin olin odottanut, ei edes vaikka olin samassa kaupungissa. Mutta vaikka tämän pään asiat aiheuttivat välillä harmaita hiuksia, pystyin onneksi olemaan huoleti Suomen pää asioista, jotka hoidettiin tehokkaasti ja (marttamaisen) mallikkaasti! Kiitos ja kumarrus siitä – you know who you are ;)

10. Ikea & Scandinavian Kitchen
Näistä paikoista sai sitä (välillä kovasti kaivattua) kotoisaa syötävää. Tarvittaessa listaa olisi voinut jatkaa Nordic Bakeryllä, suomalaisen kirkon kahvilalla ja kaupalla, ja suomikauppa.fi-sivustolla, mutta ne saavat odottaa syksyyn.


Sellainen lista. Saattaa hyvin olla, että olen unohtanut Jotain Hyvin Tärkeää, ja tietenkin mieleen tuli jo nyt muutama muu asia, mutta nämä olivat ne ensimmäisenä mieleen tulleet. Tämän kesän huippuasioita on tietenkin enemmän kuin kymmenen, mutta ne löytyvätkin täältä blogin kätköistä.

Ja niin pyörähti käyntiin viimeinen viikko...

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti