"If adventures do not befall a young lady in her own village, she must seek them abroad"
- Jane Austen

"Don't cry because it's over - smile because it happened"

tiistai 21. syyskuuta 2010

Flâner

Kaksi viikkoa kotioloissa takana, yksi vielä edessä. Kuluneet kaksi viikkoa ovat olleet kuin yhteenveto sosiaalisesta elämästäni, kun olen yrittänyt tunkea jokaisen lähistöllä asuvan tuttuni omaan koloonsa aikataulussani, ja jopa onnistunut siinä melko hyvin. Viime viikolla sain asustella viisi päivää Turun keskustassa, Kristiinankadulla, josta oli sitten helppo suunnata ympäri kaupunkia. Poikien luona sai hyvää ruokaa ja seuraa, ja viihdykettäkin yli-vilkkaan kissanpennun muodossa. Viikko koostui pääosin erinäisten ystävien kanssa lounastamisesta, kahvittelusta ja hengailusta. Hammaslääkäriäkin tuli nähtyä useampaan otteeseen. Pari kertaa päädyin uuteen Café Voltaire -kahvilaan juomaan kannullisen teetä ja juttelemaan mukavia ranskalaisen omistajan kanssa. Sain myös muutaman asian hoidettua, joten viikko oli kaikin puolin onnistunut. Kyllä kelpasi kuljeskella (flâner) vain ympäri kaupunkia tapaamassa ystäviä ja juomassa teetä!

Toinen lomaviikko oli sitten perhekeskeisempi. Lauantaisen Helsingissäkäynnin jälkeen olemme viettäneet sairaslomalla olevan äidin kanssa laatuaikaa; teetä ja telkkaria iltaisin, lettujenpaistoa, shoppailureissu, ja sen sellaista.

Kai tässä pitää pikkuhiljaa aloittaa taas lähtövalmistelut kun jäljellä on enää viikko. Jostain syystä aivoni eivät tällä hetkellä kestä liikaa etukäteissuunnittelua, joku protesti kai, mutta eiköhän se siitä. Aina välillä tajuan, että olen taas lähdössä vaihtoon, ja muistan kaiken mitä se pitää sisällään. Outoa. Eihän tästä tietenkään tule samanlainen vaihto kuin viime kerrasta, mutta moni peruselementti on silti sama. Jännää.

Ps: Sanoin juuri viime viikolla, että ensi kesän taidan olla Suomessa vaihteeksi. Katsotaan miten siinä käy. Palaan asiaan jos nämä viimeisimmät suunnitelmat toteutuvat... :) (ja kyllä, olen parantumaton).

2 kommenttia:

  1. Iaf min vaihto var nog så annorlunda från den första vaihton som det bara kan bli. För det första var det mycket lättare att få vänner, man är självsäkrare (iaf jag var väldigt osäker i början av första vaihton), och i överlag är hela erasmus-fiilisen väldigt chilli. Mina vaihton kan man typ int ens jämföra med varandra. :)

    VastaaPoista
  2. Låter bra! Jag vill nog inte ha en omtagning av den första, men det lär det ju nog inte bli heller. :)

    VastaaPoista