"If adventures do not befall a young lady in her own village, she must seek them abroad"
- Jane Austen

"Don't cry because it's over - smile because it happened"

keskiviikko 21. heinäkuuta 2010

Sekalaiset Päivitykset

Kun täällä on ollut vähän rauhallista viime aikoina, niin päivitetään sitten oikein kunnolla kahden tekstin voimin!

Viime viikolla sain nauttia asioiden hoitamisesta englantilaisittain - pitkät puhelut, joiden aikana yhdistettiin n. viidelle eri henkilölle, ja joka kerta asia piti selittää uudelleen. Ja niin kuin asiaan kuuluu, jokainen uusi ihminen oli sitä mieltä, että edellinen ihminen/osasto olisi se, jolle asiasta pitäisi puhua. Kyseessä oli siis asuntohakemusnettilomake, joka ei toiminut, koska minun tietoihini ei oltu päivitetty kampusta. Laitoin sähköpostia usealle henkilölle, ja soitin kahdesti, mutta lopulta asia saatiin selvitettyä. Lähetin hakemuksen perjantaina, ja vastaus, joka luvattiin seitsemän päivän sisällä, tuli - uskomatonta mutta totta - maanantaina!! Minulle tarjottiin siis huonetta Wood Greenin asuntolasta!

Netin keskusteluiden perusteella moni oli tyytymätön jouduttuaan Wood Greeniin, koska muut asuntolat ovat kampuksella. Itse olen kuitenkin sitä mieltä, että on kiva olla paikassa, jossa on kauppoja, baareja, elokuvateatteri, metroasema, ja iso ostoskeskus (josta löytyy kaikki tärkeimmät kaupat, tyyliin Primark, Next ja TopShop) alle 10 minuutin kävelymatkan päässä. Kävin itse asiassa tänään aamupäivällä tarkistamassa tulevat hoodsini (siinä meni n 1½h suuntaan), ja alue vaikutti ihan hyvältä! Joku kommentoi netissä, ettei se ole pimeällä kaikkein turvallisinta aluetta, mutta toinen sanoi, ettei ollut koskaan pelännyt kulkea siellä, joten eiköhän se ole ihan ok, ja suurkaupungissa nyt pitää aina varoa jos kulkee ulkona öisin. Itse asuntola näytti aika rähjäiseltä, ja huoneita on kuvailtu "vankiselleiksi", mutta sitä nyt sopii odottaa yliopistoasuntolalta. Ja neljä kuukauttahan siellä vain ollaan, sen jälkeen pääsen taas omaan tilavaan kämppääni, joten ei tässä nyt mikään hätä ole! Olen siis ihan tyytyväinen!

Lauantaina Disneykaveri Tiina tulee Kuala Lumpurista (työharjoittelusta) Lontooseen (työharjoitteluun), ja majoittuu viikonlopuksi tänne meille, kun kerran talo on tyhjänä. Sitten toinen Disneykaveri Annemari päätti ottaa tilaisuudesta vaarin kun kerran on 5 päivää vapaata tiedossa, ja tulee tänne perjantaina Tukholmasta (NordJobbista). Viikonloppuna siis luvassa pitkään odotettu Disney-miitti!

Maanantai-iltana lähdenkin sitten itse tarkistamaan Skotlannin meininkiä! Couch Surfingistä löytyi vihdoin majapaikka - lähetin 24 viestiä ennen kuin tärppäsi, alkoi jo vähän hermostuttamaan! (Siis kaikilta ei ole tullut vastausta, ehkä puolelta, mutta silti, en olisi jaksanut kirjoittaa yhtään enempää.) Sen lisäksi kolme muuta Couch Surfingiläistä on luvannut näyttää minulle paikkoja, ja tutuiltakin tulee vinkkejä, joten eiköhän näillä eväillä tule aivan mahtava reissu!

Olen ruvennut pikkuhiljaa katsomaan lentolippuja kotimatkaa varten, ilmestyn sinne luultavasti joskus viikolla 36 (6, 7 tai 8.9).

Lasten kanssa menee vaihtelevasti, varsinkin nuorin on jatkuvasti riiviövaihteella nykyään. Viikon loma tulee kyllä hyvään rakoon, ja toivon mukaan vanhemmat ovat oikeassa siinä, että lapset varmaan rauhoittuvat kun loma alkaa. Katsotaan. En ole kai laittanut vielä ylös kuvia "uusista" lapsista, joten tässä tulee:
Hannah ja Daniel menossa koulun diskoon

Ali puistossa (ennen hiustenleikkuuta)

Lauantaina minulla on edessä ensimmäinen Shakespeare-kokemus! Sain Katien (Bathin oppaani) kautta ilmaiset liput, ja olemme menossa puolalaisen kaverini kanssa katsomaan The Tempest (Myrsky) -näytelmää. Katie kertoi, että on jonkun klubin jäsen, jonka kautta saa £2 hintaisia lippuja eri näytelmiin, musikaaleihin, oopperaan, balettiin jne £25 vuosimaksulla! Kuulosti uskomattomalta, joten liityin heti itsekin. Ei sen kautta nyt ehkä kaikkein suosityimpiin esityksiin pääse, mutta kuitenkin hyvä tapa saada kulttuurielämyksiä! Ja kavereille kanssa - päivässä voi varata kaksi lippua, vaikka joka päivä!

Sellaista. Vielä kolme päivää, ja sitten olen (väliaikaisesti) VAPAA! Ei mietitä sitä, että sen jälkeen on vielä 5-6 viikkoa töitä...

2 kommenttia:

  1. Jaa-a, det där med att bo på dormitory är lite tudelat. I princip är det ju kiva och vara vid campuset på erasmus, men sen igen så bor du ju ändå på en dormitory, så... :) No blir d ju braaa.

    VastaaPoista
  2. Nå jag försökte att bara tänka på dom positiva sidorna, eftersom den där asuntolan verkade vara den enda som hade plats nu mera :)

    VastaaPoista