"If adventures do not befall a young lady in her own village, she must seek them abroad"
- Jane Austen

"Don't cry because it's over - smile because it happened"

keskiviikko 21. heinäkuuta 2010

Salisbury & Stonehenge

Lauantain suunnitelmat menivät vähän uusiksi kun reissuseuralainen ei päässytkään. Vietin päivän kaupungilla, ja sunnuntaina nousin anivarhain, klo 6, ja lähdin klo 7 junalla keskustaan. Waterloon asemalla tapasin serkkuni Hannan ja hänen kaverinsa Claudian, ja kahdeksalta nousimme Salisburyyn menevään junaan. Perille päästyämme ahtauduimme muiden turistien kanssa double deckeriin, ja ajoimme pilvisen Salisburyn kautta kohti Stonehengeä.

Oletin tietenkin, että paikalla olisi muitakin, mutta perillä meitä odotti uskomaton sirkus! Parkkipaikka täynnä busseja ja autoja, ja mielettömästi porukkaa! Kun bussi lähestyi Stonehengeä ja erotimme kivet vähän matkan päässä, sen ympäristö näytti oudolta, moniväriseltä kasalta, joka osoittautui sadoiksi turisteiksi. Onneksi kivet on aidattu siten, että kuvia saa ihan hyvin otettua niin, etteivät ne ole täynnä muita matkalaisia. Ilma ei ollut kovin hyvä - muuten porukkaa olisi varmaan ollut kaksin verroin - mutta pieni tihku ei pahasti haitannut.

Paikalla oli muutama muu, metelistä päätellen pääasiassa Espanjalaisia...

 Peruskuva

Serkukset

Stonehengestä jäi odotetusti sellainen fiilis, että noniin, nyt on sekin nähty, "Been there, done that". Vähän sama kuin esim. Mona Lisan näkeminen - kovat odotukset, mutta todellisuudessa ei niin erikoinen kuin on annettu odottaa. Ei sillä, pitihän siellä käydä, varsinkin kun sai junaliput 1/4 hintaan normaalista.

Kävimme myös Salisburyn katedraalissa, jota on kehuttu Englannin hienoimmaksi. Olihan se nätti, mutta kun muutaman viikon sisään on tullut käytyä myös Westminster Abbeyssa ja Bath Abbeyssa, niin ei niillä lopulta ole kamalasti eroa. Oli kuitenkin kiva käydä Salisburyssa, nätti kaupunki, ja ilmakin parani loppua kohden.
Ja tähän väliin vielä kiitos Hannalle, joka toi minulle suomalaista karkkia!! :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti