"If adventures do not befall a young lady in her own village, she must seek them abroad"
- Jane Austen

"Don't cry because it's over - smile because it happened"

keskiviikko 7. toukokuuta 2014

Tervetuloa meille!

Hei! Tervetuloa meille, peremmälle vaan!


Minulta on jo toivottu uuden kodin esittelykierrosta. Ensin postausta viivästytti muutonjälkeinen epäjärjestys, halusin tavarat suht oikeille paikoilleen ensin, ja Ikean kuormaakin odoteltiin. Sitten piti vielä odottaa vanhempia, jotka toivat räsymattoja. Eihän tämä vieläkään valmis ole, mutta kotihan on yleensä jossain määrin work in progress, aina on parannettavaa, joten kai kiinnostuneille pitää vihdoin suoda tupatarkastus.

Astukaa siis peremmälle! Kun hienolla, pikkuveljeni tekemällä nimikyltillä varustetun oven läpi astuu, ensimmäisenä vastassa on (yllätys, yllätys) eteinen. Eka vasemmalla on työ-/vieras-/musiikkihuone, sen takana makuuhuone, sitä vastapäätä kylppäri, ja se vieressä olohuone. Mennään kurkkaamaan!


Eteisen lattialla yksi kolmesta räsymatostani, ja voi että kun olin onnellinen kun sain panna ne vihdoin lattialle! Kyllä koti vaan on enemmän koti kun lattialla on fammun tekemät räsymatot! Eteisen perällä olevalle pöydälle pitäisi vielä keksiä jotain - tällä hetkellä siinä on vain reititin ja pölyä - pöytää valkatessa unohdin ihan täysin, miten paljon pölyä musta pöytä onnistukaan vetämään puoleensa...


Yllä kurkkaus työhuoneeseeni, jossa ekana vastassa vaaterekki. Kun peremmälle uskaltaa, löytyy myös eri asioille varatut nurkkaukset - työnurkkaus (joka on kovimmassa käytössä), futoni joka toimii tarvittaessa vierasvuoteena (ja toivottavasti tulee tarvetta!) ja lopuksi poikaystäväni vinyyli- ja elokuvakokoelma (tai no, murto-osa siitä...).Musiikkinurkkaus on vielä työn alla, mutta niin se tulee olemaan vielä pitkään, kun tuon meidän keräilijän on tarkoitus käydä läpi noin 3000 vinyyliä ja valita parhaat, jotka lopulta päätyvät hyllyyn. Onneksi sillä välin on iso ullakko, jonne ne mahtuvat. Sohvalla istuu ylämaanlehmä Fergus ja Paavo-panda.

Seuraavaksi vuorossa makkari, pieni mutta tarpeisiin ihan sopiva:Makkarin perältä pääsee poikaystäväni kylpyhuoneeseen - koska, kyllä, meillä onkin niitä kaksi :D


Käytävän toisella puolella on oma kylppärini (huomatkaa, kuka sai isoimman):Sitten olohuoneeseen. Asunto oli pääosin kalustettu, ja olemme tuoneet lisäksi vain muutamia kalusteita. Sohvien väri ei siis ollut oma valinta. Pidän kyllä oikeastaan noista punaisista sohvista, mutta esim. verhoista en, ja valitettavasti kirkkaanpunaisiin sohviin on todella vaikea keksiä sopivia värejä, jollei sitten halua punaisia, mustia, harmaita tai kokovalkoisia verhoja. Olkoot siis nuo toistaiseksi.Seinät huutavat vielä tyhjyyttään, niissä on vain muutama asunnon omistajan jättämä kuva. Tarkoitus on vaihtaa kehyksiin omia kuviamme, ja sitten etsiä muutama isompi kuva eri huoneisiin, mutta etsimme niitä rauhassa, niillä nyt ei ole ihan kauhea kiire kuitenkaan.Tuon sivupöydällä olevan karttapallon bongasin yhden charity shopin (kirpparin) ikkunasta, ja kävin heti hakemassa pois, kun kerran maksoi vain vitosen. Se on mielestäni aivan ihana, siinä näkyy siis maailman sijasta Edinburghin kadut.


Sohvapöydällä on pääsiäisen jälkeen asustellut alla näkyvä "installaatio", jonka kokosin Kinder-yllätyksistäni.


Sitten vielä keittiö. Kompakti mutta käytännöllinen, ja parasta siinä on ehdottomasti tiskikone.Ja vielä muutama yksityiskohta keittiöstä:

Näin siis meillä! Viihdymme molemmat kodissamme tosi hyvin, ja tykkään siitä päivä päivältä enemmän. Briteissä asuneet tai maan asumisoloihin muuten lähemmin tutustuneet tietävät, että näin lähellä skanditasoa olevaa kämppää ei tule ihan joka päivä vastaan, joten olemme tosi onnekkaita että löysimme, ja saimme, juuri tämän omaksi kodiksemme.

8 kommenttia:

 1. Todella kivalta nayttaa! Ja mulla oli sama juttu, valkattiin nimittain tummat puupoydat olohuoneeseen ja voi elama etta ne keraa polya...ei ikina enaa! Ihana tuo Edi karttapallo myos, super hyva loyto!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Joo, vaikka yrittää ajatella fiksusti eikä mennä pelkästään "toi näyttää kivalta" -linjalle niin aina jossain kohtaa tulee vähän mokattua :D Ja kun mä vielä vihaan pölyjen pyyhkimistä yli kaiken haha

   Poista
 2. Näyttää tosi kivalta kämpältä, ja kaks vessaa on ihan luksusta. Meillä on vaan yks pieni, mutta onneksi siellä nyt ei tartte hirveesti aikaa viettääkään. Ihanaa, että teillä on suurimmilta osin parkettilattiat myös ja kivoja yksityiskohtia, karttoja ja noi "boîte à.." on niin söpöjä. Käyn täällä niitä aina ihastelemassa, mutten vielä omista yhtään :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Tää vessatilanne tosiaan on erinomainen, vaikkei mulla kauheasti purnukoita olekaan on silti kivaa, että ne voi pitää käden ulottuvilla eikä tarvitse tunkea mihinkään tilanpuutteen vuoksi.
   Olen tuonut melkein kaikki "ranskalaiset purkkini" jo Suomesta, mutta muutama isompi odottaa vielä siellä päässä. Tykkään niistä tosi paljon!

   Poista
 3. Todella valoisan näköinen asunto! Ja joo, tämä ei todellakaan ole itsestäänselvyys kun puhutaan brittikämpistä. ;) Veskit ovat vallan mainiot, ja noi punaiset sohvatkin ovat ihan kivat. :) Karttapallo <3

  Onko teillä tarkoitus asustella tässä asunnossa pidempäänkin? Kyselen, koska jotenkin tottunut että nuoret UK:ssa asuvat muuttavat joka vuosi.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä me mielellämme oltaisiin tässä kämpässä mahdollisimman pitkään. Ainakin omien kokemusteni perusteella lähinnä opiskelijat muuttavat joka vuosi, etteivät joudu maksamaan kesältä vuokraa jos ovat muualla kesätöissä tms. Itse en sellaista jaksaisi! Eli kyllä tämä on ihan pitkäaikaiseksi kodiksi tarkoitettu, joten toivotaan, ettei omistaja yhtäkkiä keksi myydä tätä tms.

   Poista