"If adventures do not befall a young lady in her own village, she must seek them abroad"
- Jane Austen

"Don't cry because it's over - smile because it happened"

torstai 5. joulukuuta 2013

Ensimmäinen jouluinen viikonloppu (kuvapainotteisesti)

Tänä viikonloppuna annoin itselleni luvan siirtyä kunnolla joulumoodiin, ja viikonlopusta tulikin sitten oikein jouluinen.

Perjantaina tavattiin poikaystäväni kanssa keskustassa, koska halusin mennä katsomaan joulumarkkinoita. Kämppikseni oli jo käynyt, ja kertoi siellä olevan aika paljon samaa tavaraa myynnissä joka kojussa, mutta oli siellä silti ihan hauska tehdä pari kierrosta, ostaa kristallikoriste lasikoristekokoelmaani varten, ja juoda kuumat siiderit. Ehkä tämän kuun aikana käydään vielä kokeilemassa maailmanpyörää, mutta tuskin siinä paljon häviää vaikka se jäisikin välistä.

Lauantaina kotonani pidettiin suomalaiset pikkujoulut, joten oli aika kaivaa esiin joulukoristeet...


Juhlijoita oli yhteensä 7, joista 5 oli suomalaisia naisia ja 4 heidän brittiläisiä poikaystäviään (yksi aveceista ei päässyt). Tarjolla oli kaikenlaista ihanaa suomalaista ruokaa, "lahjakkaasti" koristeltuja pipareita, mulled wine ja karpalomehusta tehtyä glögiä, ja ohjelmana oli yleisen seurustelun lisäksi Secret Santa ja miehille suunnattu Suomi-visa. Salaiset joulupukit olivat onnistuneet oikein hyvin valitsemaan lahjoja sattumanvaraisille vastaanottajille, ja paketeista paljastui pelejä, tomaatinmuotoinen ketsuppipullo, Angry Birds -limpparia ja karkkia, "kuorsauksenestovehje" ja Buckfast-pullo (Skotlannissa asuneet/käyneet tietävät :D ). Suomi-visassa kysyttiin asiallisten kysymysten (mainitse 3 suomalaista kaupunkia, poislukien Helsinki, mainitse 2 suomalaista muusikkoa/bändiä, mainitse 2 Muumi-hahmoa joiden nimessä ei ole sanaa "Muumi"...) lisäksi myös enemmän huumorimielellä keksittyjä asioita, mm. mikä on oikea päivä viettää joulua (kompakysymys briteille), millä tavoin olet osoittanut uskollisuutesi Suomea ja sen kansaa kohtaan (vastaukset mm. hangessa pyöriminen saunan jälkeen) sekä mainitse 3 asiaa joista Briteissä asuvat suomalaisnaiset usein valittavat. Viimeisestä kysymyksestä keskusteltiin naisten kesken jo etukäteen, ja itse ainakin osuin nappiin siitä, mitkä 3 vastausta oma poikaystävä antaisi: hanat, ikkunat, ja asuntojen kylmyys. Ja pakko vielä kehua että tuo minun skottini jopa voitti koko kisan, jee! Palkintoina oli voittajalle kaksi askia salmiakkia, kahdelle muulle turkinpippuripatukka.


Oli kyllä tosi hauska ilta kera hyvän seuran ja ruoan! Ja saatiinpa vihdoinkin meistä otettua muutama kunnon yhteiskuva, kun me harvemmin osutaan molemmat kameran eteen, ja silloinkin tuli viimeksi pelkkää tärähtänyttä...


Sunnuntaina käytiin vielä Suomi-koululla, jossa Lontoon suomalainen kirkko oli pitämässä joulumyyjäiset. Olisi siellä laulettu kauneimpia joululaulujakin, muttei me tietenkään päästy ajoissa ylös ja ulos. Mutta myyjäisiin päästiin kuitenkin, ja itse bongasin sieltä itselleni levyn Fazerin sinistä ja pullon Marlin glögitiivistettä, kun taas tuo mies osti Angry Birds
-joulukalenterin ja Muumi-keksejä.

Ja nyt ollaan sitten ihan oikeasti joulukuussa ja joulua voi fiilistellä ihan kunnolla! Lähipäivinä olisi tarkoitus kärrätä postiin iso nippu joulukortteja, ja viimeiset lahjatkin voisi hommata tässä pikkuhiljaa. Enää 18 yötä ja sitten lennetään Suomeen! Mutta ennen sitä on vielä paljon töitä, mutta onneksi myös paljon kivaa: itsenäisyyspäivän juhlat, Lucia-kulkue, yhdet pikkujoulut, ja tietty kaikenlaista arjen pientä kivaa.

Ihanaa joulukuun alkua kaikille!

2 kommenttia:

  1. Suomalaiset pikkujoulut kuulostaa kyllä hauskoilta! Ja hyviä kysymyksiä :D Edin joulumarkkinat on kyllä kivat!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mulla oli kyllä hauskaa kun väsäsin noita kysymyksiä :D Ja suomalaiset pikkujoulut osoittautuivat kyllä oikein onnistuneeksi konseptiksi!

      Poista