"If adventures do not befall a young lady in her own village, she must seek them abroad"
- Jane Austen

"Don't cry because it's over - smile because it happened"

maanantai 30. joulukuuta 2013

Joulu Suomessa

Viime postauksessa kertomistani seikkailuista huolimatta joulu Suomessa oli mitä parhain. Kiersimme hiukan Turkua ja Helsinkiä, söimme ihan tajuttomasti jouluruokaa, ja tapasimme huikean määrän sukulaisia ja ystäviä. Poikaystävänikin selvisi uusien ihmisten ja paikkojen ja makujen sekasorrossa erittäin hyvin, ja lupasi jopa tulla uudestaan Suomeen, joten kovinkaan pahoja traumoja ei tainnut jäädä. Kuten olin varoitellut, jokainen ihminen jolle puhuimme harmitteli ikävää joulusäätä ja kyseli mielipidettä Suomesta. Russell söi kiltisti kaikkea, mitä oli tarjolla, ja löysi jopa itselleen uusia lemppareita, kuten sinappisilli ja salmari. Pukkikin kävi ihan paikan päällä toivottamassa meille hyvää joulua ja tuomassa muutaman lahjan, joten skottikin sai vihdoin tavata oikean joulupukin ihan livenä, kun Briteissä pukki tietysti käy vasta yöllä.


Sateesta ja tuulesta johtuen pukin asuun kuului myös suojalasit.

Olimme selkeästi kaikki olleet tänä vuonna kilttejä, koska lahjoja tuli oikein mukavasti. Itse sain sisustuskarttoja kaksin kappalein - poikaystävältä toivomani korkkitaulukartan, ja pikkuveli oli löytänyt magneetteja maailmankartan muodossa, joten matkailuteema näkyy pian taas sisustuksessa. Tämän lisäksi sain poikaystävältä The Simple Things -lehden tilauksen puoleksi vuodeksi, pienen ylämaan lehmistä kertovan kirjasen (koska ne on vaan niiin söpöjä!) ja kaikkein parhaimpana kaulahuivin, jossa on Brodie-klaanin oma tartan! Toinen pikkuveli oli keksinyt ostaa sekä minulle että nuorimmaiselle myös tittelit! Eli "omistamme" nyt kumpikin pikkuisen pläntin maata Glasgow'n ulkopuolella sijaitsevan linnan ympäristössä, ja siihen kuuluu tietysti myös titteli, joten minua voi tästä lähtien puhutella nimellä Lady Jenni :D Monen muun kivan lahjan lisäksi sain myös kuumavesipullon anopilta (en olisi koskaan uskonut, että vuonna 2013 joutuisin toivomaan joululahjaksi kuumavesipulloa, mutta etenkin tänä viikonloppuna kun boileri oli rikki se oli oikein kiva).




Itse antamistani lahjoista paras oli varmasti pikkuveljelle antamani kirahvi-onesie. Periaatteessa olen todella onesie-vastainen, mutta kun pikkuveljeltä ei tullut lahjatoiveita niin päädyin sitten typerään lahjaan. Onesien lisäksi Janne sai myös tölkin haggista, ja niin sai myös isäni. Muita loppuillan kirahviasussa pyörivä veljeni jaksoi naurattaa, mutta veljen tyttöystävä ei tainnut olla asiasta samaa mieltä...



Oli todella hauska nähdä pitkästä aikaa sukulaisia ja ystäviä! Koko matkan ajan jakelin kovasti kutsuja Edinburghiin kaikille, joten toivottavasti vieraita tulee, ja kesällä olisi tarkoitus käydä taas Suomessa, toivon mukaan vähän pidemmällä lomalla johon mahtuisi vähän enemmän sightseeingiä ja myös rentoutumista.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti