"If adventures do not befall a young lady in her own village, she must seek them abroad"
- Jane Austen

"Don't cry because it's over - smile because it happened"

keskiviikko 31. heinäkuuta 2013

Stirlingissä elo on rauhaisaa

Olin ajatellut, että muuttaessani kaupungin vilinästä pariksi viikoksi Stirlingiin, minulla olisi runsaasti aikaa blogilleni. Ensimmäinen viikko meni kuitenkin ohi aika nopeasti tekemättä kauheasti yhtään mitään, joten vaikka blogille olisikin ollut aikaa, niin kamalan paljon kerrottavaa ei sitten olekaan ollut.

weheartit
Pelkäsin pitkästyväni täällä aika nopeasti kun ei ollut enää kavereita tai kämppiksiä, mutta tiistaina kävin Edinburghissa, muina päivinä vain hengailin, pesin pyykkiä, selasin asuntoilmoituksia ja sen sellaista. Kaupungista en nähnyt paljoakaan, kun kesäiset säät muuttuivat sateeksi, eikä kauheasti muutenkaan tehnyt mieli lähteä yksin kiertelemään. Eikä "kotona" ollut edes tylsää, vaikka seurana oli vain epäseurallinen kissa. Olihan minulla tietokone, telkkari, ja kirjoja - en ole pitkään aikaan ehtinyt tai jaksanut lukea paljoakaan, mutta nyt olen taas palannut rakkaan harrastuksen pariin.

Perjantai-illalla koitti vihdoin hetki, jota olin odottanut innolla koko viikon, kun R tuli viikonlopuksi vierailulle. On se jännää miten nopeasti tottuu siihen, että näkee joka päivä, ja sitten kahden päivän ero tuntuukin ikuisuudelta. Pysyimme aika paljon kotona, mutta kävimme sentään katsomassa hieman kaupunkia ja linnaa (ulkopuolelta) kun lauantaina oli niin kaunis ilma. Sunnuntaina heittäydyimme myös ällö-söpöilijöiksi kun ostoskeskuksessa osui eteen valokuvauskoppi, jota oli täysin mahdoton vastustaa. Alla tulos (varoitus: saattaa aiheuttaa pahaa oloa siirappisuudellaan :D ).

Hieman awkwardit poseeraajat
Nyt on jo toinen viikko menossa, ja aika samoilla linjoilla mennään: töitä, asuntoilmoitusten selaamista, pari reissua Edinburghiin katsomaan kämppiä. Kissakin on jo alkanut tottua minuun - ensimmäisen viikon se vietti lähinnä omissa oloissaan, mutta nyt sitä on selvästikin alkanut kiinnostaa minun seurani.

Ipana
Täällä Stirlingissä, omassa pikku kuplassa, on mukava olla, mutta eilisessä Edinburghin-reissussa oli kyllä kotiinpaluun tunnelmaa. Näin junan ikkunasta Balmoral-hotellin auringonpaisteessa, ja olin onnellinen nähdessäni tutut maisemat - kunnes pääsin juna-asemalta Royal Milelle vievälle kadulle turistimassojen ympäröimäksi. Silloin iski taas vanha tuttu tourist rage. Perjantaista eteenpäin minun kannattaa pysyä kaukana Royal Milesta kun käyn Edissä, koska silloin alkavat Fringe-festarit ovat kaltaiselleni turistimassojen vihaajalle kuin maanpäällinen helvetti. Mitäs muutin yhteen Euroopan suosituimmista turistikohteista.

2 kommenttia:

  1. No oottepas te söpöjä :) Kissa mukaanlukien! Elämäsi siellä pohjoisessa vaikuttaa mukavalta.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos :) ja täällä on kyllä kieltämättä aika mukavaa olla.

      Poista