"If adventures do not befall a young lady in her own village, she must seek them abroad"
- Jane Austen

"Don't cry because it's over - smile because it happened"

perjantai 5. heinäkuuta 2013

Asuntoa metsästämässä

Minulla on asunnonmetsästys käynnissä. Tai oikeastaan metsästän huonetta kimppakämpästä. Kalustettuja huoneita on Edinburghissa yleensä tarjolla paljon, mutta "sen oikean" löytäminen ei aina ole helppoa jos vaatimuksia kämpän suhteen on paljon. Lisää kapuloita rattaisiin omalla kohdallani heittää se, että olen suurimman osan elokuusta Suomessa - tällä hetkellä mainostetaan pääasiassa sellaisia huoneita, jotka vapautuvat kesän aikana, tai joita vuokrataan elokuussa pidettäville Fringe-festareille saapuvalle festarikansalle. Onneksi olen kuitenkin löytänyt jo useamman syyskuun alussa vapautuvan huoneen ilmoituksen, ja osa niistä on jopa ollut ihan mieluisia. Ensimmäinen asunto jota kävin katsomassa oli aivan ihana, mutta sitä en saanut, joten huomenna on vuorossa seuraavan, myöskin ihanalta vaikuttavan asunnon näyttö. Pitäkää peukkuja!


Itse käytän asunnon etsimiseen tällä hetkellä pääasiassa kahta nettisivustoa: Gumtree ja Spareroom, joiden lisäksi olen maininnut asiasta joka ikiselle ihmiselle jonka olen tavannut, joten ehkä puskaradiostakin saattaisi olla apua. Ihan minkälaiseen kämppään tahansa en tosin ole muuttamassa. Minulla on aikamoinen lista vaatimuksia, ja vaikka tiedänkin joutuvani ottamaan huomioon brittiläisten asuntojen puutteet, enkä odota löytäväni Turun asuntoni tasoista kotia täältä, niin en kuitenkaan suostu asumaan minkälaisessa läävässä tahansa. Alla siis listattuna asunnolle asettamiani kriteerejä:

- Lämpötila - tässä maassa kylmiä asuntoja riittää, mutta kyllä täältä voi hyvällä tuurilla löytää myös sellaisia asuntoja, joissa ei tarvitse paleltua kuoliaaksi. Tämä on entistä tärkeämpää nyt, kun teen myös töitä kotoa käsin.

- Suihku - en kestä sellaisia suihkuja, jossa lämpötilan valitseminen muistuttaa kassakaappiin murtautumista, ja jokainen milli jompaankumpaan suuntaan muuttaa lämpötilan polttavasta jääkylmäksi. Tänne muuttaessani tutustuin sellaiseen konseptiin kuin "sähkösuihku" - kuulostaa epäilyttävältä, mutta on täällä aika ehdoton.


Näistä kahdesta en tingi, ja muita tärkeitä puolia ovat myös hinta, kämpän yleisilme, synkkaaminen kämppiksen/kämppisten kanssa, kirjoituspöytä huoneessa tai muu työtilaksi sopiva pöytä asunnossa, sekä sijainti (enintään vartin kävelymatka keskustasta olisi täydellinen). Hinnan ja sijainnin kanssa saatan joustaakin, mutta nuo kaksi yllämainittua (lämpötila ja suihku) ovat asioita, joista en luovu, ja haluan myös kivannäköisen kämpän ja sosiaaliset kämppikset, josta on seuraa iltaisin - kun tekee koko päivän töitä yksin kotona, on kämppisten seura iltaisin korvaamaton. Ai niin, ja haussa on nimenomaan double room, eli huone, jossa on iso sänky.


Muita kivoja juttuja asunnossa olisi lauta/parketti/tms. lattiat (eli ei kokolattiamattoa), tiskikone, uusittu keittiö ja/tai kylppäri, ja kiva alue (esim. Stockbridge, Bruntsfield, Marchmont), mutta nämä eivät ole täysin pakollisia, ilmankin pärjää.

Tämä minun listani saattaa kuulostaa aika utopistiselta, mutta voin kertoa, että kyllä täältä löytyy muutamia asuntoja, jotka vastaavat toiveitani aika tarkasti. Nyt kun vielä saisin sellaisen!

Kuvat: weheartit

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti