"If adventures do not befall a young lady in her own village, she must seek them abroad"
- Jane Austen

"Don't cry because it's over - smile because it happened"

tiistai 14. elokuuta 2012

Syksyistä

Nykyään kun kuljen aamulla töihin ulkona tuntuu jo kovin syksyiseltä. Vielä viime viikolla valo oli jotenkin keisäisempi vaikka olikin kylmä, mutta nyt siellä sekä tuntuu että näyttää syksyltä. Ihana laittaa villatakkia päälle, ja kaivaa esiin huiveja ja takkeja! Alkusyksy on kyllä ihanaa aikaa - loppukevään lisäksi se on lempivuodenaikani (ja pidätän oikeuden tehdä tällaisia rajauksia kuin alku- ja loppu-, koska loppusyksy taas on tosi tylsä).

Kuva täältä

Koko kesän olen huidellut ympäriinsä, käynyt pohjoismaisissa pääkaupungeissa ja mökillä ja häissä ja Ahvenanmaalla, ja nyt odotan jo innolla sitä, kun saan olla kokonaisen viikonlopun rauhassa kotona tekemättä paljon mitään, ilman kesän tuomaa painetta siitä, että jokainen hetki pitäisi viettää ulkona. Voin käpertyä sohvannurkkaan ja lukea kirjaa, ja vain olla. Ja tietenkin ruveta suunnittelemaan uusia matkoja!

Syksyisin minun tekee vielä enemmän mieli Lontooseen kuin muina vuodenaikoina. Lontoon syksy on vain jotenkin niin ihana (tietenkin sään suosiessa) - ilmassa on pientä kirpeyttä, ympärillä on värejä ja tunnelma on jotenkin niin ihanan syksyinen. Sitäpaitsi syksy on Briteissä usein pidempi kuin Suomessa - viime vuonna Edinburghissa oli n. 14 astetta vielä marraskuussa. (Toisaalta kesä ei ollut kovinkaan kummoinen, mutta tällaista syysihmistä se ei hirveästi haittaa.) Nytkin tekisi kovasti mieli piipahtaa Lontoossa - harmi ettei se tullut mieleen Edinburghin-lippuja varatessa, ne olisi hyvin voinut yhdistää. Katsotaan nyt saanko syksyyn mahtumaan myös pienen Lontoon-pyrähdyksen...

Edinburghin-reissusta sellainen päivitys, että ainakin vanhempi pikkuveli on melko varmasti tulossa sinne oman matkani viimeiseksi viikonlopuksi, ja toivottavasti nuorempikin saisi asiansa järjestettyä niin, että päästäisiin viettämään laatuaikaa sisarusten kesken ihanassa Skotlannissa!

Muita reissuja ei sitten tässä vaiheessa olekaan tiedossa, mutta suunnitelmanpoikasta kyllä on, itse asiassa useampaa - mutta milloin ei muka olisi. Opiskelukavereiden kesken ollaan mietitty, että pitäisikö käydä katsomassa kaveria joka lähtee vaihtoon Alicanteen. Itse en ole ennen käynyt Espanjassa, joten reissu sopisi minulle hyvin, ja samalla voisi myös käydä katsomassa kavereita esim. Barcelonassa. Tämä matka joudutaan kuitenkin sijoittamaan keväälle, mutta Turun ollessa vielä talvinen voisi pieni pyrähdys Espanjan lämpöön olla hyvinkin paikallaan. Yhtenä päivänä mieleeni tuli myös asia, joka unohtuu joka vuosi, eli viikon mittainen pääsiäisloma. Jos silloin vaikka kävisin (vihdoinkin) Irlannissa?

weheartit

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti