"If adventures do not befall a young lady in her own village, she must seek them abroad"
- Jane Austen

"Don't cry because it's over - smile because it happened"

tiistai 21. kesäkuuta 2011

Työhaastattelu

Kerron nyt sitten vielä siitä haastattelusta...

Kyseessä on siis Sykes, joka on jonkinlainen ulkoistamisfirma. Olen kuullut puljusta aika eriäviä mielipiteitä, mutta ei se nyt varmaan muita työpaikkoja pahempi ole.

Talossa on töissä (mm.) monenkielisiä puhelinneuvojia, ja sellaista paikkaa minäkin hain. Sykesin asiakkaina on mm. Apple, Citibank, Argos, ja vaikka mitä muuta. Minua ehdotettiin siis Citibank-tiimiin.

Haastattelussa minun piti ensin läpäistä "kielitesti". Itse en sitä kyllä testiksi kutsuisi; kyseessä oli pikemminkin kolme pientä juttutuokiota kolmen erikielisen- ja maalaisen (ranskalainen, suomalainen ja ruotsalainen) työntekijän kanssa. Mies (britti) joka hoiti loput haastattelusta sanoi, että on varmaan rankkaa tehdä kolme kielitestiä putkeen tuolla tavalla, mutta totesin vain että tällainen on minulle ihan perussettiä.

Noin puolet haastatteluajasta oli sitten sitä "competency based" haastattelua (osaamiseen perustuvaa, siis). Siinä kysytään vaikeita, ja vastauksen pitää liittyä johonkin tiettyyn (asiakaspalvelu)tilanteeseen johon itse on työssään joutunut. Ei mitään yleisluontoista siis. Onneksi olin valmistautunut (vaikkei siellä ihan samoja kysymyksiä kysyttykään), ja tiesin vähän mitä minulta odotettiin. Vähän bullshittiähän siinä piti välillä keksiä, kun kaikki tilanteet ei olleet sellaisia joihin olen itse joutunut, mutta aika hyvin se tuntui kuitenkin menevän. Ja huomasin, että Disneylandin kesästä oli tässäkin hyötyä; siellä kun tuli vastaan kaikki mahdolliset asiakaspalvelutilanteet mitä voi ikinä keksiä, ja vähän lisääkin.

Haastattelun jälkeen sanottiin, että he ilmoittavat tänään rekrytointifirmalle ottavatko minut vai eivät. Nyt kello on kuitenkin jo kohta kuusi, joten itse saan tietää asiasta toivon mukaan huomenna. Katsotaan. Olisi kiva tietää mahdollisimman pian, muuten pitää ruveta jakelemaan CV:itä.

Jos saan työpaikan, edessä on 2-3 viikon koulutus, joka alkaa tiistaina. Pitäkää peukkuja!

2 kommenttia:

  1. Toivottavasti saat pian töitä, tsemppiä vaan! Mun ex poikaystävä oli, on kai vieläkin, Sykesilla töissä, mutta Argentiinassa. :)

    VastaaPoista