"If adventures do not befall a young lady in her own village, she must seek them abroad"
- Jane Austen

"Don't cry because it's over - smile because it happened"

maanantai 1. joulukuuta 2014

Vieraana Derbyssa

Jo useampi kuukausi sitten kuulin, että yksi todella suosittu business workshop kääntäjille järjestetään Derbyssa marraskuun lopulla. Halusin mielelläni osallistua kurssille, mutta koska menopaluulippu junaan oli melkein £80 ja matka kestää noin neljä tuntia/suunta ajattelin, etten mielelläni lähtisi Derbyyn asti vain päiväksi. Päätin kysyä Derbyssa asuvalta Lauralta, onko siellä tarpeeksi nähtävää, jotta kannattaisi varata hotelli ja jäädä viikonlopuksi. Laura sitten kutsui minut heille viikonlopuksi, ja lupasi näyttää minulle Peak Districtia. Ihan mahtava tarjous, joten pakkohan siihen oli tarttua!

Perjantaina herätyskello soi jo klo 5 - ei kivaa noin yleensäkään, muttei varsinkaan silloin, kun työt venyivät edellisenä iltana ja pääsin nukkumaan vasta kahdeltatoista. Juna lähti 5.45, ja seitsemän maissa oli vaihto Newcastlessa. Vähän ennen kymmentä pääsin Derbyyn, jossa vastassa oli pari paikallista kääntäjää, jotka olivat tulossa samalle kurssille. Kurssin piti kaksi tämän alan Isoista Nimistä, ja opin todella paljon käännösbisneksen pyörittämisestä. Lounaan jälkeen väsymys alkoi kuitenkin painaa, ja loppuvaiheessa teki jo todella tiukkaa.

Viiden aikaan kurssi loppui ja siirryimme baariin jatkamaan networkingia. Kuudelta Laura saapui - olimme sopineet, että otetaan ensiksi lasillisen siellä, ennen kuin mennään heille. Laura saapui paikalle, eikä uskoisi, ettemme olleet tavanneet ennen livenä - "blogituttavuus" ja yhteiset kaverit riittivät pohjaksi, ja juttua riitti koko viikonlopuksi!

Kun olimme juoneet pari lasillista proseccoa Suomesta tulleiden mahtavien uutisten kunniaksi (jee, hyvä Suomi ja Suomen eduskunta!) lähdimme viemään tavarani Lauran luo, jossa tapasin myös hänen poikaystävänsä. Ilta meni todella kivasti ruoan ja cocktailien merkeissä, ja kahdeltatoista simahdin kuin kynttilä.

Lauantaina aamu alkoi todella hyvin Lauran paistamilla letuilla, ja aamiaisen jälkeen lähdimme ajelemaan kohti Hardwick Hall -kartanoa. Päivä oli aika harmaa, muttei se haitannut yhtään, koska kartanossa oli joulu jo täydessä vauhdissa. Kuten olin Lauran blogista jo päätellyt, hän on todellinen jouluihminen, ja vaikka itse yritän säästää innostukseni joulukuun puolelle olimme kyllä molemmat ihan intona kaikista niistä koristeista. Muutama joulukoristekin lähti molempien matkaan kun kartanossa myytiin ihania käsintehtyjä kuusenkoristeita.


Kiersimme vielä kartanon puutarhaa, tosin vuodenaika ei ollut siihen hommaan ehkä kaikkein paras. Kierroksen jälkeen kaikilla alkoi jo olla nälkä, joten lähdimme metsästämään kriteerit täyttävää maalaispubia. Sellaisen löytäminen kesti jonkin aikaa, mutta lopulta eteemme osuin oikein kiva ja ennen kaikkea jouluinen pubi.

Loppuilta olikin sitten kuin suoraan sohvaperunan käsikirjasta - ulkona vietetyn päivän ja ison, myöhäisen lounaan jälkeen olimme kaikki niin väsyneitä, että sohvalle levittäytyminen kuulosti mahtavalta suunnitelmalta. Siinä sitten katsoimme Disneyn Tangled-leffaa (yllättävän hyvä elokuva, kuten Disneyltä olisi pitänyt odottaakin, suosittelen!), X Factoria ja stand uppia. Jossain kohtaa Lauran poikaystävä päätti kokeilla baarimikon taitojaan vaihtelevalla menestyksellä, ja päivälliseksi riitti tapaslautanen.

Sunnuntaina ehdimme vielä lähteä Lauran kanssa kahdestaan Nottinghamiin. Onneksi meille osui todella aurinkoinen päivä, joten auringonpaisteessa oli mukava tutkia joulumarkkinoita. Vilkaisimme myös pikaisesti linnaa ja Robin Hoodin patsasta sekä kävelimme kanaalinvartta pitkin. Lounaan jälkeen palasimme bussilla takaisin Derbyyn, ja lähdinkin melkein suoraan junalle. Tätä kirjoittaessa istun täpötäydessä junassa ja toivon todellakin, ettei kukaan tulisi jossain vaiheessa vaatimaan istumapaikkaani (en jostain syystä voinut varata paikkalippua), koska Edinburghiin on vielä monen tunnin matka.Minulla oli todella kiva viikonloppu! Opin paljon uutta työhöni liittyen, sain uusia kontakteja ja ystäviä, ja sain tutustua sellaiseen kolkkaan Britanniaa jossa en ollut koskaan käynyt. Todella onnistunut viikonloppu siis, ja suurkiitos Lauralle ja hänen poikaystävälleen vieraanvaraisuudesta ja hyvästä seurasta! Miesparalla soi korvat varmaan monta päivää meidän hölötyksen jälkeen :D

2 kommenttia:

  1. Haha, Alan sanoikin mulle ettei ikinä uskoisi ettei me olla tavattu in real life kun siitä pälpätyksestä ei ollut tulla loppua :D Tosi kiva kun kävit, oli mukava tavata ihan oikeassakin elämässä ;)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Haha mä ajattelin, et sen reaktio on joko "eikö toi Jenni oo ikinä hiljaa" tai "te ootte kyllä ihan samanlaisia blabbermouths" :D Kiitos tosi paljon että sain tulla, ens kerralla sitten Edissä!

      Poista