"If adventures do not befall a young lady in her own village, she must seek them abroad"
- Jane Austen

"Don't cry because it's over - smile because it happened"

tiistai 23. joulukuuta 2014

Täälläkin on joulu, vol. 2 - Joulu kotona

Tänä vuonna vietän siinä mielessä todella erilaista joulua aiempiin vuosiin verrattuna, että vietän sitä poikaystäväni kanssa omassa kodissamme. Olen viettänyt pari joulua erossa perheestäni, eikä joulu Ranskassa tai Australiassa edes tuntunut kovinkaan jouluiselta, mutta tänä vuonna olen suunnitellut meille kunnon suomalaisen jouluaaton, ja joulupäivä menee sitten brittiläisin menoin "anopin" luona, joten ensimmäinen "oma" joulumme syntyy hyvässä kompromissihengessä.

Ennen kun kävin Suomessa olimme jo saaneet joulukuusen, ja heti kotiin päästyäni pystytinkin sen. Kyseessä on ensimmäinen oma kuuseni, joten joka asiassa on tullut mentyä vähän överiksi - kuusi on iso, valoja on runsaasti, ja palloja tuli varmuuden vuoksi ostettua niin paljon, että niillä koristelisi helposti kaksikin kuusta. Mutta nätti siitä tuli kuitenkin! Olin päätynyt kompromissiin - monet britithän koristelevat kuusen jo joulukuun alussa, ja kotona Suomessa se tuotiin sisälle vasta 23.12., mutta jotta saisin kuusesta mahdollisimman paljon irti, siihen kuitenkaan kyllästymättä, koristelimme sen viikkoa ennen joulua.Ison kuusemme lisäksi poikaystäväni sai laittaa eteiseen oman "antiikkisen" pikkukuusensa, jonka hän on saanut äidiltään, ja jonka hänen äitinsä osti muuttaessaan itse aikoinaan pois kotoa. Suomesta toin poikaystävän kuuseen pari Muumi-palloa - miksiköhän Muumipeikko näyttää niin pelokkaalta tuossa seurassa? :DSuomesta tuli ostettua vähän muutakin - tähti kuusen latvaan, muutama kuusenkoriste, ja pari tonttua - ehdoton lempparikoristeeni on kyllä tuo Aarikan piparia syövä tonttu! Kallishan se oli, mutta aivan ihana. Peltinen talo on peräisin Paraisten joulumarkkinoilta.
Joulukortteja olemme saaneet kivasti. Kolmessa ikkunassa on Clasulta tilatut kyntteliköt - sellaiset on aina olleet meillä kotona, joten pakkohan ne oli meillekin hankkia. Pikkuveljen tekemä adventtikynttelikkö pääsi tositoimiin vähän myöhään, mutta on todella hieno. Tänä vuonna päätin myös kokeilla hyasinttia - allergiselle hyasintti yksiössä ei ollut toimiva kombo, mutta ehkä minä ja kukkanen mahdutaan samaan kolmioon kuitenkin. Saa nähdä miten käy kun se alkaa kukkia. Joulunviettoomme liittyi myös Muumipeikko, jonka saimme lahjaksi viikonloppuna kylään tulleilta ystäviltämme. En olekaan ennen omistanut Muumi-pehmolelua, joten lahja oli oikein iloinen yllätys! Muumi istuu tällä hetkellä kuusemme alla lahjoja vahtimassa.


Mutta on meillä jotain brittiläistäkin! Poikaystäväni toi yhtenä päivänä yllätyslahjaksi kimpun mistelinoksia. En ollut oikeastaan edes nähnyt niitä aikaisemmin, enkä tiennyt, että niissä on valkoiset marjat. Oksat löysivät sopivan paikan lampusta, ja olemmekin ottaneet kaiken irti katosta riippuvasta mistelistä ;)


Kotona näyttää siis ihanan jouluiselta. Tänään alkavat ruokavalmistelut kun olisi tarkoitus pyörittää lihapullat aaton ruokapöytään. Täällähän jouluaatto on ihan normaali työpäivä, ja monet tekevät silloin viimeiset joululahjaostoksensa, mutta onneksi poikaystäväni sai puolikkaan vapaapäivän aatoksi, joten suunnitelmissa on joulupuuro lounaaksi ja kunnon joulumenyy illalla. Aamulla pitää ehkä koittaa käydä salilla, että pääsee joulusaunaan.

Ihanaa joulua kaikille! Suomessa näyttääkin tulevan valkoinen joulu, vähän olen kyllä kade :)

2 kommenttia:

  1. Oi, onpa sulla paljon ihania koristeita! Oot todella jaksanut panostaa :) Ihanaa joulua!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos! Ajattelin, että kun nyt kerrankin ollaan koko joulu omassa kodissa niin on järkeä panostaakin vähän enemmän. Ja sitä samaa sulle!

      Poista