"If adventures do not befall a young lady in her own village, she must seek them abroad"
- Jane Austen

"Don't cry because it's over - smile because it happened"

tiistai 19. elokuuta 2014

Broadchurch

Olen jo jonkin aikaa miettinyt, että kirjoittaisinko jotain lukemistani kirjoista niin kuin monet muutkin bloggaajat tekevät, mutta nyt etualalle tunkeekin tv-sarja.

Kuva: ITV
Broadchurch ilmestyi jo viime vuonna, ja siitä lähtien olen halunnut katsoa sitä - pääasiassa siksi, että siinä on David Tennant, mutta myös koska sitä on kehuttu kovasti. Viime viikolla sitten aloitimme sen katsomisen poikaystäväni kanssa - eikä siihen kauaa mennyt. Sarjassa on kahdeksan vähän alle tunnin mittaista jaksoa, ja me katsoimme ne neljässä päivässä - aloitimme yhdellä jaksolla, seuraavina iltoina katsoimme kaksi, ja viimeisenä iltana olikin pakko katsoa kolme viimeistä, kun eihän sitä kesken voinut jättää.

Tarina on siis seuraavanlainen: pienessä merenrantakaupungissa löydetään kuolleen pojan ruumis, ja tutkinnat suuntautuvat pojan lähipiiriin. Ongelmia kuitenkin aiheuttaa se, että kaikki käyttäytyvät epäilyttävästi, sillä kaikilla on salaisuuksia joiden paljastumista he pelkäävät - tutkintoja johtava rikosetsivä mukaanlukien. Lisädraamaa aiheuttaa murhan aiheuttama mediamyllerrys.

Sarja oli todella, todella koukuttava, mutta tämän lisäksi loppuhuipennus oli mielestäni todella häiritsevä, enkä ole saanut sarjaa mielestäni vaikka katsoimme sen loppuun monta päivää sitten. Monella tapaa sarja muistutti vähän aikaa sitten katsomaamme True Detective -sarjaa (tosin Broadchurch tuli ennen TD:tä). David Tennant oli loistava äksyn poliisin roolissa, ja minun onnekseni mukana oli myös Arthur Darvill (Doctor Who'sta tunnettu näyttelijä, kuten tietysti Tennantkin). Muutenkin mukana menossa on monta brittisarjoja ja -elokuvia seuranneille tuttuja naamoja. Sarjasta on tällä hetkeillä tekeillä sekä toinen kausi että amerikkalaisversio, joten jäämme odottamaan niitä innolla.

En tiedä ilmeneekö sarjan mahtavuus nyt tästä lyhyestä kuvauksesta, mutten uskalla kertoa kauheasti enempää jotten paljastaisi vahingossa mitään. Suosittelen kuitenkin todella vahvasti katsomaan tätä sarjaa jos tämäntyyppiset sarjat yhtään kiinnostavat! Olisi kiva kuulla muiden mielipiteitä!

2 kommenttia:

  1. No mutta. Tämähän kuulostaa jotenkin brittiversiolta Twin Peaksista. Eli hyvältä. :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Itse en ole Twin Peaksia nähnyt, mutta mun poikaystävä sanoi ihan samaa!

      Poista