"If adventures do not befall a young lady in her own village, she must seek them abroad"
- Jane Austen

"Don't cry because it's over - smile because it happened"

torstai 24. huhtikuuta 2014

Ja taas ikäännyttiin...

Huhtikuun synttärikausi päättyi maanantaina kun vuorossa olivat omat synttärini. Pääsiäisen ihana aurongonpaiste näytti jo jatkaneen matkaansa kun heräsimme pilviseen aamuun, mutta onneksi lounasaikaan mennessä aurinko paistoi taas siniseltä taivaalta.


Aamu alkoi pienellä lahjavyöryllä jota en ollut odottanut - tiesin saavani lahjan poikaystävältäni, hänen äidiltään ja pikkuveljeltäni, mutta pakettien määrä yllätti. Lempilahjani oli ehdottomasti poikaystävältä toivomani yleiskone - odotin lahjaa innoissani, ja kun avasin paketin ja rupesin lukemaan mitä kaikkea tuolla ihmekoneella voi tehdä olin onneni kukkuloilla! Harmi, että lähipäivinä on niin paljon kaikkea muuta ja ensi viikolla olemme reissussa, joten ihan heti en pääse sillä leikkimään, mutta pian!


Aamupalaakaan ei tarvinnut tehdä itse. Sanoin, että vuoteeseen ei sitä sentään tarvitse tuoda, koska meillä ei ole tarjotinta, enkä halua leivänmuruja sänkyyn, mutta vaikka tuo onkin normiaamiaiseni (silloin, kun pakastimessa ei ole ruisleipää) oli siinä kuitenkin se ero, että se oli rakkaudella valmistettu ;)


Iltapäivällä suuntana oli the Shore, eli sama alue, jossa kävimme viikkoa aikaisemmin viettämässä poikaystäväni synttäreitä (josta kerroin täällä). Viimeksi oli niin vaihteleva sää ja olimme niin väsyneitä, ettemme jaksaneet pahemmin tutkia aluetta, mutta tällä kertaa kiersimme enemmän ja otin paljon kuvia, joten siitä tulee vielä ihan oma postauksensa. Pienen etsinnän jälkeen päädyimme syömään Pizza Expressiin, ja hyvää oli!


Shorelta löytyy monen suosittelema Mimi's Bakehouse, joten vaikka kotona jääkaapissa odottikin pari sitruunaleivosta synttärikakun korvikkeena päätimme sittenkin käydä maistamassa jälkiruoaksi Mimin leivoksia kun sitä kuitenkin on niin moni kehunut. Paikka oli jännittävästi sisustettu, mutta iso ja ruuhkainen, joten kodikkaaksi sitä ei voi kutsua. Tilaamani suklaa-karamelli-cupcake oli kuitenkin juuri niin hyvää kuin voi odottaa (vaikkakin cupcakesit ovat minusta usein pieni pettymys). Seinissä on jännä burleski-teema, enkä oikein ymmärtänyt miten se liittyy leivonnaisiin, mene ja tiedä...


Eikä juhliminen loppunut vielä siihen! Tiistaina kävimme vielä läheisessä ravintolassa synttäri-illallisella, jonne olin kutsunut yhden suomalaisen kaverin ja entisen kämppikseni. Paikaksi olin valinnut uuden kotimme lähellä sijaitsevan Bodega-nimisen meksikolaisen ravintolan (kyltin mukaan mexican taqueria, eli pääasiassa pehmeitä tacoja), joka on pikkuruinen ravintola Leith Walkilla. Asiakaspaikkoja on vain 20, mutta suurimman osan ajasta olimme kuin yksityisravintolassa kun muita asiakkaita ei ollut. Ruoka oli oikein hyvää, niin kuin netistä löytämieni arvostelujen perusteella saattoi odottaa, ja koska olin löytänyt tarjouksen jolla sai 4 tacoa (ne tarjoillaan kahden annoksina) ja yhden lisukkeen kympillä ei hintakaan hirvittänyt. Bodegassa ei myydä alkoholijuomia, mutta sinne saa viedä omat juomat, jolloin laskuun lisätään £2 korkkausmaksu.



Tacovaihtoehtoja oli muistaakseni 6 + päivän erikoinen (itse söin kala- ja kanatacon), lisukkeeksi sai valita riisiä, papuja tai quacamolea ja maissilastuja. Sorruimme kaikki tilaamaan jälkiruokaakin vaikka puolet seurueesta ei niistä kauheasti välitä (arvatkaa kumpaan puolikkaaseen minä kuulun!) - vaihtehtoina oli omenaburrito tai lime-avokado-kakku. Vähän vierastin avokadoa jälkkärissä, mutta rakastan limeä, joten uskalsin kokeilla, ja voi että se oli hyvää! Avokadon maku ei ollut kovin vahva, mutta kyllä se siinä maistui, ja sopi yllättävän hyvin.


Nyt on sitten synttärit juhlittu tältä vuodelta, ja kuten poikaystäväni jaksoi muistuttaa olen nyt selvästi lähempänä kolmeakymppiä kuin kahtakymppiä. Ei kyllä edes haittaa jos totta puhutaan!

2 kommenttia:

  1. Onnea PALJON vielä näin jälkikäteen! :)

    Omat juomat mukaan! Yksi niistä syistä, miksi joskus niin kaipaan täältä sääntöjen Pohjolasta pois... Cup caket ja burleski...eikö niillä burleskimisukoilla ole niissä kuvissaan aina joku cup cake kätösissään?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos! :)
      Se voi olla että näin on, en osaa sanoa. Mutta kahvilan seinien kuvissa yhdellä oli jotkut kakut kädessä, muilla taisi olla leivontavälineet, että kai se sitten jotenkin sopii :D

      Poista