"If adventures do not befall a young lady in her own village, she must seek them abroad"
- Jane Austen

"Don't cry because it's over - smile because it happened"

tiistai 18. marraskuuta 2014

Viikon puuhat

Päätin, että koska viime aikoina en ole oikein ehtinyt kirjoitella, tekisin pitkästä aikaa viikkopäivityksen, ja yritin muistaa ottaa kuvia. Tämä on nyt vähän pidennetty viikko, koska minulla sattui olemaan edellisviikonlopusta kivoja kuvia, ja viime viikonlopusta ei yhtään, mutta ei se varmaan haittaa :)

Lauantaina (8.11) Edinburghissa näytti tältä:


Olin edellisenä päivänä aloittanut jouluostosten tekemisen, mutta jossain kohtaa käsivoimat loppuivat ja osa tavaroista piti jättää toiselle päivälle. Päätin siis käydä ostamassa loput lahjoista lauantaina. Urakasta selvittyäni palkitsin itseni lempijuomallani vaahtokarkkikaakaolla, samalla kuin odotin, että poikaystäväni pääsisi töistä ja liittyisi seuraan (ja kantaisi ostoskassini kotiin :D). Illalla ohjelmassa oli vain hengailua ja Doctor Who'n kauden päätösjakson katsominen. Kotona hetken oltuamme meille alkoi tulla vähän kylmä, ja tajusimmekin pian, että boileri oli rikki. Prkl. Ja miksi aina viikonloppuisin?


Sunnuntaina ei ollut mitään ohjelmaa, joten päätimme lähteä entiseen asuinpaikkaani Stockbridgeen pyörimään ja syömään (ei haluttu jäädä kotiin, jossa oli kylmä - aamulla käynyt putkimies sanoi, että saa osia vasta maanantaina tai tiistaina. Mutta kuka nyt edes tarvitsee lämmintä suihkua...). Rakastan uusien reittien kulkemistä, koska täällä on kaikkialla niin nättiä, ja tällä kertaa reittivalinta oli kyllä kunnon jättipotti:


Poikaystäväni sai matkan varrella uuden tuttavuuden.


Kävimme Stockbridgen markkinoilla, muutamassa charity shopissa ja tutussa Hector's-pubissa, jossa päätin tilata kunnon Sunday roast -annoksen, sitä kun tulee niin harvoin syötyä. Keksittiin vielä pistäytyä kaverin luona kylässä kun niillä nurkilla oltiin, eikä haluttu mennä vielä kotiin jäätymään. Parin tuntia myöhemmin suuntasimme kotiin, jossa kääriydyin viiteen vilttiin katsomaan Downton Abbey'n vikaa jaksoa (nyt pitääkin sitten löytää uutta sisältöä sunnuntaille, nyyh) samalla kun poikaystävä teki suomenläksyjään.

Maanantaina vietin aamun lämppärin vieressä, mutta onneksi putkimies saapui jo kahden maissa, ja pääsin vihdoin suihkuun - oli muuten paras suihku pitkään aikaan. Illalla poikaystävä lähti suomentunnille, mutta minä en suunnitelmasta huolimatta jaksanutkaan lähteä uimaan, joten jäin kotiin jatkamaan anopin joululahjan virkkaamista.


Tiistaina ei tapahtunut sen kummempia - töitä ja illalla telkkaria. Ruoaksi kokeiltiin TV:stä tuttua Maggi So Tender -maustamista (koska minähän en ole mainonnan uhri...) ja kotitekoisia ranskalaisia, ja oli kyllä hyvää kanaa, joten käytetään varmasti jatkossakin. Joku voisi tähän sanoa, että mikset typerä nainen mausta kanaasi itse, mutta mua ärsyttää suunnattomasti monessa reseptissä näkyvä "mausta oman maun mukaan", koska, no, mä en osaa! Joten Maggi tuli hätiin. Tällä tavalla pystyn myös helposti ulkoistamaan työn poikaystävälleni.


Keskiviikko-illalla olin ostanut meille liput Night in the Garden -tapahtumaan. Edinburghin kasvitieteellisessä puutarhassa on marraskuun aikana iltaisin upeita valonäytöksiä, ja meille sattui jopa hyvä sää. Valitettavasti sieltä ei saanut kauhean hyviä kuvia (esim. siitä kohtaa, kun Edinburghin linnalle oli täydellinen näkymä, ja sekin oli valaistu), mutta tässä edes vähän jotain:




Torstaina olin ilmoittautunut Meetup-sivuston kautta kerran kuussa järjestettävään Girl Gone International -ryhmän tapaamiseen. Viime kerralla en jaksanut raahautua pimeään ja sateiseen iltaan, mutta tällä kertaa ryhdistäydyin - voitte muuten uskoa, että kun on ollut koko päivän kotona, iltakuudelta on tosi vaikea yhtäkkiä löytää energiaa ulos lähtemiseen. Onneksi kuitenkin lähdin, koska hauskaa oli, kuten aina, ja taas löytyi pari uutta ystäväehdokasta.

Perjantaina meillä kävi siivooja. Tykkään meidän uudesta siivoojaasta, ja se tekee tosi hyvää jälkea, mutta - koska aina pitää olla joku "mutta" - Stephanie myös tykkää järjestellä asioita uudelleen. Aina hänen lähtönsä jälkeen saan esim. käydä keittiössä työntämässä leivänpaahtimen ja vedenkeittimen takaisin seinää vasten, koska hänen mielestään ne nähtävästi näyttäisivät kivemmalta keskellä keittiön tasoa. Joskus totean, että no joo, kyllähän tuo juttu sopii tohon paremmin, mutta yleensä käyn "korjaamassa jäljet". Viimeksi hän myös vähän järjesteli meidän sänkyä:


En tiedä miten hyvin tuosta kuvasta näkyy, mutta hän nosti tyynyt tuolleen hassusti pystyyn, niin kuin hotelleissa. Hän oli myös katsonut asiakseen heittää pois poikaystäväni deodorantin, koska se oli melkein tyhjä - siitä tuli sitten sanomista jälkeenpäin, koska poikaystäväni tykkää käyttää kaiken loppuun viimeistä tippaa myöten.

Nämä on kaikki kuitenkin pikkujuttuja, ja toistaiseksi ajattelen, että hän tekee sen verran hyvää työtä muuten, etten jaksa ruveta sanomaan asiasta. Pitäisihän sitä, mutku... :)

Illalla minun oli tarkoitus mennä freelancereiden Meetupiin, mutta siinä vaiheessa en enää jaksanut lähteä mihinkään, joten päätimme tilata päivällisen Dominosilta, jonka jälkeen jäin viltin alle karkkipussin kanssa katsomaan telkkaria kun poikaystäväni lähti ulos.

Lauantaina olin tylsästi koko päivän kotona. Nukuin pitkään, luin lehtiä (niitä tuntuu tulevan lisää nopeammin kuin ehdin lukea) ja hengailin vain koko aamupäivän. Ajatuksena oli ehkä tavata poikaystävä kaupungilla kahvilla kun hän oli päässyt töistä, mutta sekin jäi vain ajatuksen asteelle. Ilta meni yhdessä telkkarin äärellä. Kuulostaa tylsältä, mutta aika ihanan rentouttavaa.

Sunnuntaina tuli nukuttua kello yhteen, mikä on minulle todella outoa, yleensä herään viikonloppuisinkin viimestään yhdeksältä. Siinä tuli sitten vähän kiire, koska kolmelta piti jo olla toisella puolella kaupunkia vetämässä Suomi-koulua. Koulussa harjoiteltiin joululauluja joulujuhlaa varten ja askarteltiin joulukortteja ja -koristeita. Itse olen niin tottunut viettämään suomalaisten kanssa paljon aikaa muutenkin, ettei se tunnu mitenkään oudolta olla huoneessa täynnä suomea puhuvia lapsia ja aikuisia, mutta uusille tulokkaille se on varmaan aika outo kokemus.

Eli tällainen viikko täällä! Perinteisesti menee aina niin, että joko koko viikon aikana ei tehdä/tapahdu yhtikäs mitään, kun sitten taas toisella viikolla on jotain joka ikinen päivä. Tämä alkanut viikko on myös täynnä kaikenlaista ohjelmaa - itse asiassa kun katson kalenteria huomaan, että joulua edeltäviin viikkohinhan on sovittu jo vaikka mitä! Ja kolmen viikon päästä olenkin jo Suomessa viikon lomalla!

2 kommenttia:

  1. Siis nyt mä olen kateellinen - oletko sä ostanut melkein jo kaikki joululahjat?!? Mä en kestä, pitää itsekin nyt jo ryhdistäytyä :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Jep, kaikki paitsi yks, ja sekin on jo valmiiksi mietittynä :P Mutta jos se yhtään lohduttaa niin mun on pakko olla ajoissa kun käyn Suomessa jo 9-15.12.

      Poista