"If adventures do not befall a young lady in her own village, she must seek them abroad"
- Jane Austen

"Don't cry because it's over - smile because it happened"

keskiviikko 8. lokakuuta 2014

Valokuvattavana

Siitä lähtien, kun vuoden alussa siirryin isäni firman alaisuudessa toimivasta "freelancerista" oikeaksi yrittäjäksi, olen lukenut todella paljon kääntämiseen, yrittäjyyteen ja kääntäjäyrittäjyyteen liittyviä blogeja ja artikkeleita. Joka päivä löydän Twitterin kautta vähintään 10 uutta artikkelia/blogipostausta jotka haluaisin lukea, ja pian minulla onkin ihan liian monta välilehteä auki. Onneksi on Instapaper, johon nuo luettavat linkit voi säilöä siihen asti, kunnes aikaa on enemmän, mutta ainakin tällä hetkellä linkitän niitä sinne paljon kovempaa vauhtia kuin mitä ehdin niitä lukea. Ehkä viikonloppuisin...

Jonkin aikaa sitten eräässä blogissa jota luen (Translation Times, jota kirjoittaa Judy ja Dagmar Jenner) puhuttiin siitä, miten tärkeää on, että yrittäjä käyttää nettisivuillaan, LinkedInissä jne kunnollisia valokuvia (postaus täällä). Toki tiesin, ettei LinkedIniin kannata laittaa mitään baari- tai lomakuvia, mutta ainoa asiallinen kuva mikä minulla oli, oli valokuvauskopissa otettu kuva junan alennuskorttia varten, joka skannattuna oli todella epätarkka. Tuon postauksen luettuani päätinkin, että kun nyt kerran olen päivittämässä nettisivujani, ja saan vähentää yrityksen kulut verotuksessa, niin nyt kyllä varaan kunnon valokuvaajan ottamaan kunnon bisnes-kuvia!

Löysin googlettamalla hyvältä vaikuttavan Rachel Heinin - tykkäsin hänen nettisivuillaan esillä olevista bisnesportreteista ja sivujen yleisestä fiiliksestä. Rachel ehdotti, että hän tulisi meille ottamaan kuvia, mutta koska toivoin taustaksi jotain hiukan jännempää kuin valkoinen seinä tai meidän hirveät punaiset sohvat pyysin häntä keksimään meille jonkin kuvauspaikan ulkona. Päädyimme siis Water of Leithin varrelle lähelle the Shore'a, ja sääkin suosi niin ettei satanut, eikä myöskään tarvinnut siristellä silmiä auringossa. Olin aluksi tosi vaikeana kameran edessä, ja poseeraaminen oli välillä vaikeaa - miten on mahdollista, että ensin osaa nojata ihan normaalisti kaiteeseen, mutta heti kun kamera kaivetaan esiin nojaaminen näyttääkin yhtäkkiä ihan naurettavalta? Nojaamiskuvat jäivät lopulta ottamatta :)

Ja tässä tulos! (Sori, ehkä vähän typerää laittaa kasapäin kuvia itsestään blogiin, mutta haluan saada ylimääräisille edes jotain käyttöä!)

Kaksi viimeistä ovat lemppareitani, ja viimeinen on se jota käytän nyt LinkedInissä ja Twitterissä, ja sama mustavalkoisena löytyy nettisivuiltani. Itsehän siis en yhtään tykkää olla valokuvattavana, mutta kun on ammattilainen kameran takana niin minustakin sai ihan edustavia kuvia!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti