"If adventures do not befall a young lady in her own village, she must seek them abroad"
- Jane Austen

"Don't cry because it's over - smile because it happened"

tiistai 5. heinäkuuta 2011

Skye High

Noniin, jos vihdoin saisin vähän päivitettyä...

Minulla alkoivat siis työt viikko sitten, 28.6. Torstaina ennen töiden alkua mietin, että kun edessä oli viimeinen pidempi vapaa oletettavasti pitkään aikaan, niin pitäisi varmaan tarttua hetkeen ja lähteä kiertelemään vähän tätä mun uutta kotimaata. Varasin siis itselleni paikan Haggis Adveturesin kolmipäiväiselle Skye High -retkelle. Haggis on samantyylinen kuin Stray jonka matkassa reissasin n. 5 päivää Uudessa Seelannissa; se järjestää ryhmämatkoja (yleensä) n. 20-30 vuotiaille, joilla yövytään hostelleissa ja mennään ns. off the beaten track, eli poiketaan muiden matkaajien yleensä käyttämiltä reiteiltä. Näillä reissuilla on yleensä tosiaan nuorempaa porukkaa kuin perusryhmämatkoilla, mutta tällä(kin) kertaa mukaan mahtui kaikenlaista porukkaa. Parasta näissä reissuissa on se, että yksin matkustavakin tapaa uusia ihmisiä, ja pääsee helposti liikkumaan sellaisissa paikoissa missä ei ole joukkoliikennemahdollisuuksia.

Lauantai-aamulla nousimme siis keltaiseen, seksikkääseen bussiimme, ja lähdimme ajamaan kohti ylämaita. Matkan kohteena olivat mm. Loch Ness ja Isle of Skye. Meitä oli 22; suurin osa parikymppisiä matkailijoita, mutta myös kolmihenkinen kiinalainen perhe sekä viisihenkinen mauritiuslaisperhe (molemmat perheet pysyttelivät omissa oloissaan). Matkassa oli myös kuusi aussia, neljä kanadalaista, kaksi kreikkalaista, yksi intialainen, ja minä.


Kuljettajamme/oppaamme Andy selitti jatkuvasti hauskoja juttuja, sekoitti historiaa ja satuja, ja heilui kiltissä (ainakin ekan päivän). Jätkä on Glasgowsta, ja vaikka hän omien sanojensa mukaan yritti hillitä aksenttiaan jotta ymmärtäisimme edes jotain, saimme kuitenkin nauttia ihanasta skottiaksentista.

Ajoimme Loch Nessin etelärannalle, jossa yövyimme molemmat yöt samassa hostellissa. Toisena päivänä kiersimme Skye-saarta, ja kolmantena ajoimme Loch Nessin ympäri ja takaisin Edinburghiin. Matkan aikana tapasimme Hamishin, joka on hairy coo, eli karvainen lehmä, mutta Nessie-monsteri jäi näkemättä. Teimme pieniä patikkaretkiä, yleensä sateessa, ylös alas vuoria, kävimme viskitislaamossa ja vanhassa linnassa. Yhtenä päivänä osa porukasta lähti laskemaan alas kapeaa, liukasta vuoristopolkua aikamoisessa sateessa. Vesiputous oli kyllä nätti, mutta kolmen tunnin bussimatka litimärissä farkuissa takaisin hostellille oli hiukan vähemmän kiva.

Matka oli kuitenkin aivan mahtava sateesta huolimatta! Porukka oli mukavaa, kuljettaja oli hauska, maisemat olivat uskomattomat! Hostellikin oli kiva, ja siellä oli tarjolla kunnon illanviettoa; ekana iltana pub quiz joka piti sisällään tavallisen tietovisan lisäksi kaikenlaisia muita tehtäviä (oma joukkueeni voitti tietovisaosion, mutta jäi toiseksi kun pukeutumis- ja tanssikisan pisteet otettiin huomioon), ja toisena iltana meille soitettiin perinteistä skotlantilaista musiikkia, joka sitten johti ceilidh-tansseihin! Aivan huippuhauskaa, vaikka tilaa olikin tosi vähän, enkä malta odottaa, että pääsen osallistumaan Edinburghissa kunnon ceilidhiin!

No, nyt ei jaksa kirjoittaa järkevämpää tekstiä, eikä edes tarkistaa, joten laitetaan tähän lopuksi vähän kuvia selostamaan paremmin! Koitan pian saada aikaiseksi jotain tekstiä töistäkin, mutta kerrottakoon niistä tässä vaiheessa sen verran, että minä en ole töissä puhelinmyyjänä! Joku taisi nimittäin jo huolestua :P

HamishPerinteinen ylämaan asu

Vesiputous ja -sade

2 kommenttia:

  1. Jeee! Ojoj, ser så fint ut där nere ;-)
    Kiva att höra att allt är bra och att du trivs! :-)

    VastaaPoista
  2. Hur sku jag ha kunnat veta? :)
    /Memme

    VastaaPoista