"If adventures do not befall a young lady in her own village, she must seek them abroad"
- Jane Austen

"Don't cry because it's over - smile because it happened"

lauantai 16. heinäkuuta 2011

Ceilidh

Eilen oli vihdoin vuorossa Skye High-postauksessani mainitsemani ceilidh. Wikipedian mukaan ceilidh on perinteinen, skotlantilainen/irlantilainen illanvietto/kokoontuminen, jossa soitetaan skotlantilaista kansanmusiikkia ja tanssitaan. En tiedä kuulostaako tuo selitys kovinkaan jännittävältä, mutta ceilidheissä on kuitenkin tosi hauskaa!

Näitä tansseja järjestetään paljon Skotlannissa, Edinburghissakin joka viikko. Kerran kuussa Pollock Halls'issa järjestetään isot ceilidhit, ja niihin osallistuimme eilen Kimmyn kanssa. Kuvia oli vähän vaikea ottaa, osittain siksi että valaistus oli huono ja ihmiset tietenkin liikkuivat jatkuvasti, osittain siksi, että tanssimme suurimman osan ajasta. Tuo ilta täytti varmasti koko viikon liikuntatarpeen - yllättävän rankkaa puuhaa, mutta tosi, tosi hauskaa! Hauskaa oli myös se, että osallistujia oli joka ikäluokasta - pääosin parikymppisiä, mutta muutama lapsi, ja joitain vanhempia pariskuntia. Muutama pappakin tanssitti siellä nuoria tyttöjä, kiltti lepattaen!


Yhdessä keskustan yökerhossa järjestetään ceilidh kerran viikossa, ja elokuussa festivaalien aikana jopa kolme kertaa viikossa, joten kaikille mahdollisille vierailijoille tiedoksi: pakatkaa mukavat kengät!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti