"If adventures do not befall a young lady in her own village, she must seek them abroad"
- Jane Austen

"Don't cry because it's over - smile because it happened"

lauantai 10. huhtikuuta 2010

Suunnitelmat muuttuvat

Keskiviikkona oli tasan kaksi kuukautta lähtöön, oioi, näin se aika vaan menee!

Tällä hetkellä odottelen Erasmus-papereita, eli postissa pitäisi tulla joku lappunen jossa kerrotaan että minut on ihan virallisesti valittu vaihtoon, ja sen saavuttua voin sitten lähettää Middlesexiin hakemuksen.

Olen lähetellyt ympäriinsä sähköposteja ja kysellyt, että miten sen vaihtoajan pidentämisen kanssa oikein on. Middlesexistä ilmoitettiin sitten, että mahdolliset pidennykset on tehtävä ennen hakemuksen palauttamista, koska sinne haetaan sitten yhdeksi lukukaudeksi tai lukuvuodeksi, ja nähtävästi tätä ei voi enää paikan päällä muuttaa. Turun päästä taas sanottiin, että yleensä pidennykset tehdään paikan päällä. Eri puolilta tulevien tietojen mukaan näyttäisi nyt sitten olevan niin, että koska vaihtosopimuksessa on 10kk ja se on jaettu kahdelle opiskelijalle, niin saan luvan tyytyä yhden lukukauden vaihtoon.

Mutta ei tässä kuitenkaan suru puseorssa olla, minullahan on tunnetusti aina vähintään pari varasuunnitelmaa hihassa! Joten ajatus olisi nyt sitten sellainen, että olen siellä vaihdossa tammikuun loppuun asti, ja menen kai siksi ajaksi koulun asuntolaan asumaan. Sitten, vaihdon loputtua, haen Lontoosta töitä ja huoneen jossain kimppakämpässä.

Aikaisemminhan mietin, että olisi kiva asua vaihdon aikana yksityiseltä vuokratussa kimppakämpässä, koska asuntoloissa on pelkästään vaihtareita, muita ulkomaalaisia opiskelijoita, ja fukseja, jotka siis ovat n.18v. Mutta jos nyt asun syksyn ajan koulun asuntolassa, ja sitten haen (ja toivon mukaan saan) töitä vaikkapa keskustassa, niin sittenhän voin muuttaa asumaan ihan mihin vaan mistä löydän kivan kämpän. Tällä hetkellähän asunto olisi pakko etsiä yliopiston läheltä, ja jos sitten myöhemmin menen muualle töihin, niin edessä olisi kuitenkin joko muutto tai ajallisesti pitkät työmatkat.

Muutenkin työn ja asunnon hakeminen on tuhat kertaa helpompaa kun sen voi tehdä paikan päällä, eli vaihdon lähestyessä loppuaan voin rauhassa etsiä mukavaa asuntoa ja käydä näytöissä, enkä joudu tyytymään Suomesta käsin hankittuun asuntoon, jota en ole etukäteen nähnyt.

Että sellaista tällä kertaa.

1 kommentti:

  1. Hej,

    Det här låter ju riktigt bra det där. Jag skulle inte heller stressa med lägenheten och sånt. Allt kan ändra på plats. För det första kan du ju hitta nån perfekt kämppis och sånt oxå, då du väl är på plats. Tex jag flyttade ju ganska snabbt i en privat kämppä. Jag trodde att kämppisen skulle vara min bästa kompis här, men senare har det visat sig att jag inte alls egentligen hänger med henne på fritiden. Men hur som helst, bra kommer vi överrens och så! Och btw, det är något charmigt över dormitoryn. Dom kan vara lite shabbiga och så, men fan - roligt har man där ändå!

    VastaaPoista