"If adventures do not befall a young lady in her own village, she must seek them abroad"
- Jane Austen

"Don't cry because it's over - smile because it happened"

sunnuntai 22. huhtikuuta 2012

Ja taas matkaan!

Viimeiset kuukaudet olen pysytellyt Suomessa, mutta näin kevään koittaessa alkaa taas reissujalkaa vipattaa, ja suunnitelmiakin syntyy kuin sieniä sateella.

Ensimmäinen kevään matka oli jo joulukuussa varattu, Kilroyn kilpailusta voitettujen lippujen avulla tehty Roomanmatka. Veinpä siis äitini katsomaan ikuista kaupunkia, juuri sopivasti pääsiäisvilskeeseen. Noh, olihan se ihan ok, sää ainakin suosi (+22C ja aurinkoa), mutta Rooma ei valloittanut kummankaan sydäntä. Tulipahan käytyä, eikä välttämättä tarvitse mennä uudestaan. Siis ihan mukava reissuhan meillä oli, eikä yhtään harmita että valitsin Rooman kohteeksi, mutta kyllä se yksi kerta taitaa riittää. Ei siellä oikein löytynyt edes mitään ostettavaa, mikä oli itse asiassa hyvä juttu...

...koska "ylimääräinen raha", sekä se, että kesätöiden alku siirtyi viikolla eteenpäin (7.5.) antoi minulle loistoidean - jos lähtisinkin piipahtamaan Edinburghissa! Heti kotiin päästyäni suunnistin ryanairin sivuille, ja sieltähän löytyi liput T:re-Edi 29.4.-3.5., 70€ meno-paluu! Maltoin odottaa seuraavaan päivään ja tarkistin töistä, että tosiaankin aloitan vasta 7.pvä, ja kun asia varmistettiin, niin ka-ching, visa vinkui, ja minulla oli taas seuraava matka tiedossa. Vietän siis vappua Edinburghissa. Tuntuu ihan kuin olisin menossa kotiin <3

Tässä muutama kuva Roomasta:

 Gelato maistuu

 Suihkutuokio?3 kommenttia:

 1. Hei!

  Löysin blogisi sattumalta ja mietin, olisiko sinulla antaa muutamia vinkkejä Edinburghiin liittyen.
  Olen muuttamassa Edinburghiin opiskelemaan ensi syksyksi. Innoissani olen, mutta asunnon löytäminen tuottaa vaikeuksia. Olisiko sinulla antaa mitään vinkkejä, mistä kannattaisi lähteä liikkeelle tai mikä olisi keskimääräinen vuokrataso? Ainakin omaan silmään vuokrat vaikuttavat olevan melko korkeita verrattuna Suomen hintoihin.

  Kiitos avusta!
  I.

  VastaaPoista
 2. Onneksi olkoon opiskelupaikasta! Olisinpa itse älynnyt aikoinani lähteä Skotlantiin opiskelemaan, mutten tiennyt ettei siellä tarvitse maksaa lukukausimaksuja... :(

  Ellei yliopiston kautta ole mahdollisuutta saada asuntoa, niin paras paikka etsiä kämppää on Gumtree-sivusto. Parasta olisi jos voisit mennä paikan päälle joskus tässä kesän aikana ja käydä katsomassa asuntoja, etänä niitä voi olla vaikea saada. Enkä tiedä miten paljon etukäteen niitä sitten löytyy, omat Edin asuntoni olen löytänyt muutamaa viikkoa-1kk ennen muuttopäivää.

  Keskimääräisestä vuokratasosta en osaa sanoa, sieltä sivustolta sitä näkee. Omasta mielestäni siellä ei ollut kauhean kallista asua, mutta sehän tietenkin riippuu siitä, a) missäpäin Suomea asut ja millaisiin hintoihin olet tottunut, b) miten hienon asunnon haluat ja miten läheltä keskustaa, ja c) monenko kanssa voisit kuvitella jakavasi. Yksiöitä sieltä ei kannata lähteä etsimään - tai kai sitä voi, mutta briteissä ei asuta yksin samalla tavalla kuin Suomessa, joten kimppakämppä on ihan kulttuurinen juttu myös. Itse maksoin £380/kk + vesi,sähkö&kaasu, meillä oli tosi nätti ja hyvänkokoinen kämppä lähellä keskustaa (Tollcross) jossa meitä asui 3 henkeä.

  Toivottavasti tästä oli apua, onnea asunnonhakuun! Jos tulee muuta kysyttävää vastaan mielelläni, voit vaikka laittaa niitä tuonne edellisen tekstini kommenteista löytyvään s-postiosoitteeseen.

  VastaaPoista
 3. Hei anonyymi!
  Minä olen myös muuttamassa Edinburghiin syyskuussa ja etsin ohtuuhintaista kämppää. Menen opiskelemaan Edinburghin yliopistoon BA (Hons). Paljon en ole löytänyt tietoa muista suomalaisista, jotka olisivat sinne menossa, mutta olisi kiva jakaa tietojamme! Laita sähköpostia valppa@hotmail.com! Ja kiitos Jenni hyvästä blogista!

  VastaaPoista