"If adventures do not befall a young lady in her own village, she must seek them abroad"
- Jane Austen

"Don't cry because it's over - smile because it happened"

maanantai 7. heinäkuuta 2014

Pitkästä aikaa vaateostoksilla

Aika monena lauantaina olen tehnyt muutaman tunnin töitä, joko pakosta (kun olen ollut viikolla laiska) tai ihan vain vanhasta tottumuksesta, kun ei ole ollut aamupäivällä muutakaan tekemistä ja poikaystävä tekee yleensä muutaman tunnin ylitöitä lauantaisin. Tällä kertaa ajattelin alunperin, että kai mä parisen tuntia teen töitä, mutta perjantai-iltana totesin, että hitto vie, mä en ala! Ei tarvitse, eikä huvita, joten nyt aion ensimmäistä kertaa pitkästä aikaa viettää sellaisen lauantain, jollon voin tehdä ihan mitä lystään!


Heräsin aamulla yhdeksän aikoihin kun poikaystävä lähti töihin, ja makoilin vielä hetken sängyssä miettien, mitä oikein keksisin. Sitten nousin ja söin aamiaisen - olin fiksuna tyttönä laittanut viime leipomiskerralla pari palaa skonssitaikinaa pakkaseen, joten sain tuoreen skonssin aamupalaksi (ylläoleva kuva on kylläkin otettu viikkoa aikaisemmin, mutta samalta se aamiainen näytti, joten kelpaa!). Rennon aamiaisen ja The Simple Things -lehden selailun jälkeen lähdin kaupungille, koska olin päättänyt viettää kunnon shoppailupäivää!

Tätä blogia kauemmin seuranneet ovat ehkä huomanneet, että täällä ei kauheasti vaatteista puhuta. Se johtuu siitä, että ostan uusia vaatteita todella harvoin, yleensä tiettyyn tarkoitukseen, ja kunnon shoppailupäiviä vietän ehkä kerran puolessatoista vuodessa (vähän useammin silloin, kun asuin Suomessa ja kävin Lontoossa pari-kolme kertaa vuodessa, jolloin joka reissu oli shoppailureissu). Olen myös huomannut, että käytän joka arkipäivä täysin samoja vaatteita - univormuni koostuu pillifarkuista, Gina Tricot'n pitkästä topista ja pitkähihaisesta t-paidasta tai neuleesta (niitä toppeja ja t-paitoja mulla on varmaan 15 kumpaakin). Joten harvemmin tästä aiheesta on kamalasti kiinnostavaa sanottavaa, mitä nyt joskus minulla on jalassa kivat kengät tai juhliin joku mekko.

Mutta nyt niitä vaatekuvia sitten tuleekin koko vuoden edestä! Kotiin päästyäni saaliini näytti nimittäin tältä:


Vaikka alet ovatkin tällä hetkellä päällä vähän joka kaupassa, en kuitenkaan lähtenyt liikkeelle varsinaisesti aleja silmällä pitäen - kyllähän sen tietää miten siinä menee joka tapauksessa: hyvin pieni osa siitä, mitä ostaa on edes alennuksessa. Mutta jo alussa, kun vasta aloittelin "Princes streetin päästä päähän" -exkuani, olin tulossa New Lookista tyhjin käsin, tarkoituksena väistää alerekit kokonaan, kun silmiini osui sinivihreä tartaani-minihame - ja vielä minun koossani! Se, että alennusmyynneistä löytyisi jotain, mikä on a) kiva ja b) sopivankokoinen on todella harvinaista, ja tämäkin oli ainoa kappale! Kun tutkin tarjontaa vähän tarkemmin löysin muitakin kivoja juttuja, ja lopuksi mukaan tarttui kolme hametta (mm. pitkään etsimäni farkkuhame) ja yhdet söpöt sortsit. Paree olla kunnon kesäsäät kun tullaan Suomeen, etteivät jää ihan käyttämättä! Onneksi hameet toimivat hyvin (paksujenkin) sukkisten kanssa. Ja nämä olivat kaikki £8 tai £9 kipale, joten oikein hyvä alku! Tosin siihen ne aleostokset sitten jäivätkin...


Seuraavaksi jotain kivaa osui mukaan Nextistä, josta ostin tummansinisen pitkähihaisen t-paidan (koska nykyiset 15 kpl ei mitenkään riitä...) ja kivan, vaaleansinisen topin, jonka etupuoli on paljettien peitossa - ei liian juhlava, mutta tuo kuitenkin pikkuisen kimallusta asuun.


Sitten oli vuorossa Schuh. Olisin halunnut jotkut mustat avokkaat, jotka voi laittaa vähän jokatyyppiseen menoon, koska nykyiset sellaiset ovat jo vähän kärsineen näköiset, mutta sellaisia ei kuitenkaan löytynyt. Löysin kuitenkin söpöt sini-valko-raidalliset avokkaat, ja Toms-hyllyssä vastaan tuli pari, johon rakastuin ihan hillittömästi. Olen jo kahtena viime kesänä ostanut Tomsit, ja ne on kyllä ehdottomasti maailman mukavimmat kengät, ja niitä on vieläpä tosi monenlaisia eri tyylejä. Poikaystäväni mielestä ne näyttävät lähinnä tohveleita, mutta ei se minua haittaa.


Oli minulla ostoksille lähdössä ihan listakin mukana, joista yksi asia oli "poikaystäväfarkut". Minulla oli sellaiset pari vuotta sitten, ja minusta ne olivat tosi mukavat, mutta en sitten koskaan tullut ostaneeksi uusia, ja tällä hetkellä kaikki farkkuni ovatkin pillimallia. Kesäkuun Trendissä oli kuitenkin joku pieni juttu juuri tällaisista farkuista, josta muistinkin, että ai niin, sellaisetkin on olemassa... Oma parini löytyi River Islandista.


Listalta löytyi myös valkoinen t-paita ja vaaleansininen raitapaita (ai miten niin olen vaikutuksille altis - valkoisista t-paidoista oli juttua kesäkuun The Simple Things -lehdessä, ja vaaleansinisiä raitapaitoja näkyi parikin siinä samaisessa Trendissä, josta farkutkin bongasin). Ihan toivomusten mukaista paitaa ei tällä kertaa löytynyt, mutta tuo kuvassa näkyvä oli aika kiva. Valkoista t-paitaa en muista koskaan omistaneeni (vaikkakin äitini on aina ostanut pelkästään niitä), mutta jotenkin lehtijuttu teki tehtävänsä ja päätin, että sellainen voisikin olla aika kiva. Nämä kaksi tulivat HenkkaMaukalta.


Noniin, olipa taas todella kiinnostavaa :D Mutta tällainen shoppailuretki tuli siis tehtyä! Rahaa meni noin £180, mutta mielestäni se on ihan ok jos shoppailee kunnolla kerran vuodessa, jos sitäkään. Seuraavalle päivälle suunnittelinkin sitten vähintään vastaavan määrän karsimista vaatekaapistani (ja itse asiassa sieltä lähtikin iso kassilinen tavaraa).

Illalla kävimme vielä ulkona poikaystäväni kanssa - sunnuntaina oli kulunut tasan vuosi ensitapaamisestamme, joten halusimme toistaa ensitreffimme (jep, siirappista menoa). Ensitreffeistä on kylläkin kulunut vuosi vasta ensi lauantaina, mutta varsinaisena vuosipäivänä halusimme keksiä jotain muuta, joten "Ensitreffit, round 2" pidettiin viikkoa etuajassa. Kävimme niissä kolmessa baarissa, joissa kävimme myös treffeillämme, mutta ihan täysin saman kaavan mukaan ei tällä kertaa menty - tokassa baarissa ei tällä kertaa ollut samaa tarjousta jolla sai halvalla pullon viiniä, ja koska ei ole yhtään niin lämmin kuin tähän aikaan viime vuonna päätimme myös jättää väliin teatterin portailla syödyt kolmiovoileivät. Mutta meillä oli ihanan romanttinen ilta täynnä kuluneen vuoden muisteluja, ja odotan innolla tulevaa lauantaita ja ensimmäistä vuosipäiväämme.

4 kommenttia:

  1. Tartun taas täysin oleelliseen mutta oletko ostanut tuota Simple Things lehteä jostain ihan tavallisesta kirjakaupasta tai ruokakaupasta? Kun se vaikuttaa kivalta mutta en ikinä nää sitä tyyliin Tescossa....

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Muistaakseni ostin sitä ennen ihan WH Smithistä tai jostain isommasta newsagentista, mutta nykyään saan sen ihan kotiin asti kun sain tilauksen poikaystävältä joululahjaksi. Onnea etsintöihin! Mä tykkään siitä tosi paljon, voi unelmoida sellaisesta elämästä jossa asuisi isossa talossa maalla, laittelis puutarhaa ja askartelisi kaikkea kotiin - siis sellaisesta elämästä, joka ei todellakaan sopisi mulle :D

      Poista
  2. Hah, myönnän että liiallinen Trendin lukeminen on saanut mutkin ajattelemaan joistain vaatekappaleista omituisen positiivisia ajatuksia. En ole kyllä kai pahemmin mitään ostellut sen perusteella (tai olen, mutta vain siksi että olen huomannut jonkun muutenkin kivan jutun olevan nyt IN ja rynnännyt siksi kauppaan), mutta kyllä se vaikuttaa kummasti ajatusmaailmaan ajan myötä. En edes enää vihaa kiilakorkoja. Ja toukokuun Trendiä lukiessa aloin himoita uutta hajuvettä, vaikka edellinenkin on lähes käyttämätön ja ihan liian monta vuotta vanha. :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Joo, niinhän se on. Mulla kävi vähän samalla tavalla conversien kanssa - ennen ne oli mielestäni maailman rumimmat kengät, mutta kun niitä katseli vuoden Ranskassa joka toisen ihmisen jalassa, niin yhtäkkiä ne olivatkin tosi kivat, ja nyt mulla taitaa olla 3 tai 4 paria :D
      Ja mullakin kävi just noin hajuvesien kanssa! Olen vain tosi huono siinä haistelemisessä, mutta ehkä parin viikon päästä risteilyllä pitää kokeilla :D

      Poista